NIŠTA OD FUDBALA! Večiti derbi se ODLAŽE zbog situacije na Kosovu i Metohiji!
Foto: Starsport

partizan i crvena zvezda ne izlaze na teren

NIŠTA OD FUDBALA! Večiti derbi se ODLAŽE zbog situacije na Kosovu i Metohiji!

Fudbal -

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde neće odigrati 171. večiti derbi u planiranom terminu.

Utakmica je zakazana za sredu 27. septembra od 19 časova u Humskoj, ali će se odložiti zbog situacije na Kosovu i Metohiji.

Puno prašine podiglo se oko izbora sudije za ovaj meč i Crvena zvezda istakla je da će u utorak 26. septembra od 12 časova odlučiti da li će izaći na teren ako pravdu bude delio Srđan Jovanović.

Srđan Jovanović
foto: Starsport©

Ipak, pravi razlog za odlaganje večitog derbija je situacija na Kosovu i Metohiji. Podsetimo, u tragičnom događaju u Banjskoj, u opštini Zvečan, ubijena su četvorica Srba, te je zbog toga u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji proglašena trodnevna žalost koja će trajati 26, 27. i 28. septembra.

Takođe, Vlada republike Srbije proglasila je, na vanrednoj sednici, 27. septembar 2023. godine za Dan žalosti u čitavoj zemlji, te je zamolila sve organizatore javnih manifestacija da program prilagode nastaloj situaciji.

Predstavnici oba kluba bili su u kontaktu sa državnim organima i pala je definitivna odluka da se derbi odloži, a novi termin meča biće naknadno objavljen.

Pored večitog derbija biće odložene i sve ostale utakmice Super lige i Prve lige Srbije planirane za ovu rundu takmičenja.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track