KLINAC KOJI ĆE POKORITI FUDBALSKI SVET Milan ima neviđeno ČUDO OD DETETA: Ima samo 15 godina, a postigao je više od 500 golova!
Foto: Credit: www.imagephotoagency.it / imago sportfotodienst / Profimedia

biser rosonera

KLINAC KOJI ĆE POKORITI FUDBALSKI SVET Milan ima neviđeno ČUDO OD DETETA: Ima samo 15 godina, a postigao je više od 500 golova!

Fudbal -

Supertalentovani 15-godišnjak iz Milana, Frančesko Kamarada, svojim fudbalskim umećem oduševio je čitav svet.

Brojni vrhunski evropski klubovi, uključujući i šampiona Evrope i Premijer lige Mančester siti, žele da ukradu Rosonerima ovog čudesnog dečaka koji je postigao više od 500 golova za mlađe selekcije Milana.

Ove sezone već je oborio brojne rekorde. Dao je gol za U-19 tim Milana u meču protiv Sasuola i prvi je 15-godišnjak kome je to pošlo za rukom u Primaveri.

Nedelju dana kasnije, bio je junak ubedljivog trijumfa Rosonera u omladinskoj Ligi šampiona protiv Njukasla (4:0). Postigao je dva gola na tom meču i postao najmlađi Italijan koji je postigao gol u Omladinskoj ligi sa 15 godina i 195 dana. I to nije sve, Kamarada je najmlađi igrač u istoriji koji je bio strelac na sva tri takmičenja za igrače do 19 godina.

Zato nije ni čudo što su brojni evropski velikani izrazili interesovanje za ovog nezaustavljivog dečaka koji sanja da jednog dana zaigra za prvi tim Milana.

"Frančesko sanja da debituje u Seriji A u dresu Rosonera, kluba koji voli. Korak po korak i uspeće" prenosi "Kalčomerkato".

Milan strahuje da ne izgubi talentovanog napadača i već ozbiljno radi na njegovom prvom profesionalnom ugovoru.

Inače, Kamarada je u mlađim selekcijama postizao neverovatnih 5,5 golova po utakmici. U tom uzrastu takav učinak nisu mogli da sanjaju ni danas najbolji svetski napadači.

Na 87 odigranih mečeva postigao je 483 gola!

2017/2018: 247 golova na 40 utakmica 2018/2019: 172 gola na 31 utakmici 2019/2020: 64 gola na 16 utakmica

Danas igra za U-19 tim i to što je daleko mlađi od svojih rivala ga ne sprečava da i dalje nemilosrdno trese mreže.

Skauti širom sveta uvereni su da je Kamarada trenutno najperspektivniji napadač na planeti i budućnost italijanskog fudbala.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track