ONI NISU PAZILI NA PUTU! Saobraćajne nesreće su ČESTE u srpskom sportu: Od vožnje KONTRA SMEROM po autoputu do HOROR TRAGEDIJA!
Foto: @starsport/Srđan Stevanović, Marina Lopičić, Saša Pavlić

bilo je i smrtnih ishoda

ONI NISU PAZILI NA PUTU! Saobraćajne nesreće su ČESTE u srpskom sportu: Od vožnje KONTRA SMEROM po autoputu do HOROR TRAGEDIJA!

Košarka -

Čuveni srpski košarkaški trener, Duško Vujošević, imao je saobraćajni udes jutros oko 6 sati u Njegoševoj ulici u centru Beograda.

Vujošević je, navodno, učestvovao u nesreći zbog koje je pričinjena materijalna šteta, a ovo nije bio prvi put da legendarni trener ima udes.

O njegovim saobraćajnim incidentima već smo pisali (više informacija OVDE), a daleko od toga da je Vujošević jedini bio akter nesreća kada je srpski sport u pitanju. Neki od igrača i trenera imali su i daleko veće udese od kojih su pojedini doveli i do horor tragedija. Krenimo redom...

Ljupko Petrović

Fudbalski trener koji je sa Crvenom zvezdom ostvario najveći uspeh u istoriji i popeo se na krov Evrope 1991. godine, pre nekoliko meseci bio je akter saobraćajnog incidenta koji se, uz nestvarno mnogo sreće, ipak nije završio uz smrtni ishod.

Ljupko Petrović nekako je ušao u kontra smer na autoputu i vozio je levom, brzom trakom, sve dok nije udario u jedan automobil. Završio je Petrović u bolnici, ali teže povređenih nije bilo, a snimak incidenta šokirao je Srbiju.

Željko Obradović

Najtrofejniji i najcenjeniji košarkaški stručnjak u Evropi Željko Obradović krajem osamdesetih godina prošlog veka proveo je jedno vreme iza rešetaka zbog udaranja pešaka koji je nastradao. U februaru 1997. godine na putu Albasete-Madrid dogodila se saobraćajka sa tragičnim ishodom, a taj dan Žoc obeležava kao drugi rođendan: - Mislio sam da sam umro na nekoliko sekundi i onda se vratio u život. Tada sam shvatio koliko je život važan. Od tada rođendan slavim dvaput godišnje - rekao je Obradović svojevremeno.

Kimani Frend

Košarkaš s Jamajke nosio je dres nekoliko naših klubova, a 2. novembra 2012. godine pod uticajem alkohola izazvao je saobraćajnu nesreću u centru Beograda (ugao Francuske i Cara Dušana) u kojoj je stradala Nevena Dragutinović. Frend je dobio zabranu upravljanja motornim vozilom u trajanju od dve godine, najpre mu je određen kućni pritvor, a presuda, koja je dvaput donesena, bila je tri godine zatvora.

Ognjen Kuzmić

Pre nešto više od godinu dana gledali smo jezive fotografije sa mesta nesreće u kojoj je teško povređen košarkaš Crvene zvezde Ognjen Kuzmić. Udes se dogodio na putu Banjaluka-Prijedor, kod mesta Ramići, a košarkaš je zaradio teške povrede glave i grudnog koša, pa je odmah prebačen u Beograd. Nekoliko dana proveo je u komi, ali je, na svu sreću, uspeo da preživi i da se oporavi. Najverovatniji uzrok nesreće bila je vožnja neprilagođena uslovima na putu, pa je auto u kom je bio Kuzmić isekao jednu krivinu i udario u vozilo koje im je dolazilo u susret. Kuzmićev auto završio je na njivi pored puta, a drugo vozilo prevrnuto na krov na putu.

Ognjen Kuzmić
foto: Kurir

Dejan Stanković

Krajem avgusta 2020. godine Dejan Stanković je bio akter saobraćajnog udesa na Autokomandi kada je, žureći na trening Crvene zvezde, udario automobil marke Pežo.

Otišao je Stanković sa lica mesta jer je hitao da stigne na pomenuti trening, ali se njegovo vozilo marke Lamborgini ubrzo pojavilo nazad, samo je za volanom bio sekretar srtučnog štaba FK Crvena zvezda Goran Negić. Pričinjena je materijalna šteta i povređenih nije bilo.

Korać i Mance prerano otišli u legendu, Ješić takođe stradao

Postoje, nažalost, i sportisti koji su svoje karijere okončali u saobraćajnim nesrećama, a sve nas u Srbiji prođe jeza na sam pomen imena Radivoja Koraća Žućka i Dragana Mancea. Prvi je legenda naše košarke, a život je završio 2. juna 1969. godine kod sela Kamenica blizu Sarajeva. Korać je krenuo u obilazak "tristaćem", koji je baš tada dodao gas, pa se naš košarkaš direktno sudario sa autobusom. Uklizavanje na kolenima sa rukama dignutim uvis, zaštitni znak Dragana Mancea, danas je spomenik na groblju u Zemunu. Mance je nastradao 3. septembra 1985. godine u Zemunu, imao je samo 23 godine i veliku karijeru ispred sebe. Uzrok nesreće bila je prebrza vožnja.

Pored Radivoja Koraća i Dragana Mancea, u saobraćajnoj nesreći u decembru prošle godine stradao je i čuveni fudbalski trener, Miodrag Ješić.

Tragedija se dogodila u nenaseljenom delu sela Jarak, podleteo je pod kamion i na mestu je preminuo.

Sećate li se vi još nekih saobraćajnih nesreća koje su potresle srpski sport?

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track