PIKSI OBRADOVAO GROBARE! Verovali ili ne - Partizan DOČEKAO prelepe vesti posle DVE I PO GODINE čekanja!
Foto: Privatna arhiva

konačno

PIKSI OBRADOVAO GROBARE! Verovali ili ne - Partizan DOČEKAO prelepe vesti posle DVE I PO GODINE čekanja!

Fudbal -

Kad god selektor fudbalera Srbije Dragan Stojković Piksi saopšti spisak igrača za kvalifikacioni prozor, jasno je da će na njemu biti mali broj igrača iz Superlige.

Dragan Stojković Piksi, Dragan Stojković
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Tako je bilo i ovaj put. Za mečeve kvalifikacija za EP, protiv Mađarske u Budimpešti (14. oktobar) i Crne Gore u Beogradu (17. oktobar) Dragan Stojković pozvao je dvojicu igrača iz domaćeg prvenstva - Stefana Mitrovića iz Crvene zvezde i Mihajla Ilića iz Partizana.

Partizan, kao jedan od dva najveća srpsa kluba dve i po godine nije imao reprezentativca, piše Sportski žurnal. Međutim, tada je na turneji u Sjedinjenim Američkim Državama v.d. selektor Ilija Stolica pozvao igrače samo iz Super lige, pa se na spisku našao Slobodan Urošević, nekadašnji kapiten Partizana. Danas, levi bek Arisa iz Limasola odigrao je prijateljski meč sa Dominikanskom republikom 25. januara 2021. duel je okončan bez pogodaka.

Mihajlo Ilić
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Posle dve i po godine ponovo bi fudbaler kluba iz Humske mogao da zaigra u dresu reprezentacije. Mihajlo Ilić, štoper Partizana, nalazi se na spisku selektora Dragana Stojkovića za utakmice protiv Mađarske i Crne Gore.

Pre Slobodana Uroševića, igrač Partizana koji je upisao utakmicu u dresu Orlova bio je Nemanja Miletić. Tada je selektor bio Ljubiša Tumbaković, a Miletić je odigrao tri utakmice za Srbiju, a poslednju 14. oktobra 2019. protiv Litvanije.

Mihajlo Ilić
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Dakle, Partizan bi mogao da ima reprezentativca posle četiri godine, ako se računaju utakmice na kojima je selektor imao na raspolaganju najbolje igrača iz najjačih liga. Otkako se priključio prvom timu Parnog valjka, Mihajlo Ilić je zacementirao mesto među startnih 11 i jedini je igrač kluba iz Humske koji je proveo svaki minut na terenu na utakmicama u svim takmičenjima ove sezone.

Mladi Ilić nije samo igrama u crno-belom dresu zaslužio da se nađe na Piksijevom širem spisku, već i odličnim izdanjima u taboru mlade reprezentacije Srbije. Defanzivac Parnog valjka je na prethodnom okršaju Orlića bio dvostruki strelac u pobedi nad Azerbejdžanom (2:0). Kad se Ilić priključio prvom timu Parnog valjka mnogi su ga uopeđivali sa Nikolom Milenkovićem i Strahinjom Pavlovićem, nekadašnjim đacima Partizana.

Kurir sport/Sportski žurnal

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track