KOLIKO DUGO PARTIZAN ČEKA NA PRVO MESTO? Samo PET fudbalera iz ovog tima igralo je za crno-bele kada su poslednji put bili na VRHU
Foto: Starsport

Znate li koji igrači su u pitanju?

KOLIKO DUGO PARTIZAN ČEKA NA PRVO MESTO? Samo PET fudbalera iz ovog tima igralo je za crno-bele kada su poslednji put bili na VRHU

Fudbal -

Fudbaleri Partizana savladali su Napredak u Kruševcu rezultatom 2:0 i na taj način došli su do prvog mesta na tabeli Super lige Srbije i to posle 547 dana!

Poslednji put crno-beli su bili prvi posle pobede protiv TSC-a u meču 29. kola Super lige Srbije za sezonu 2021/22, odigranog 2. aprila 2022. Tada je Partizan slavio sa 2:0 u Humskoj golovima Slobodana Uroševića, a kada uporedimo aktuelni sastav i tim koji je pre godinu i po dana igrao dobijamo jasan odgovor na pitanje - koliko dugo crno-beli čekaju na tron?

Činjenica je - predugo! Samo pet igrača iz tadašnjeg sastava i dalje nastupa za Partizan. Bibars Natho i Kvinsi Menig bili su u startnih 11 i protiv TSC-a pre godinu i po dana i protiv Napretka u nedelju popodne, dok su čast da budu prvi na tabeli i 2022. i 2023. imali još Siniša Saničanin, Samed Bažar i golman Nemanja Stevanović.

1 / 2 Foto: Printscreen / Fudbalski savez Srbije

Saničanin je sada bio na klupi, a pre godinu i po dana odigrao je svih 90 minuta protiv TSC-a, Samed Baždar je ušao u igru protiv Napretka, dok je sa ekipom iz Bačke Topole bio rezerva, dok je Nemanja Stevanović na oba susreta imao ulogu drugog golmana.

Da li će Partizan uspeti da ostane na čelu Super lige Srbije do samog kraja videćemo u nastavku sezone. Pomenute 2021/22 nisu stigli do titule, a već na meču posle TSC-a odigrali su 0:0 sa Čukaričkim i prepustili su Crvenoj zvezdi vrh.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track