ZVEZDIN TUNEL UTERUJE STRAH U KOSTI! SRCE TI ZAVRŠI U GAĆAMA: Bivši fudbaler Partizana dobro naplašio Švajcarce!
Foto: www.crvenazvezdafk.com

rekao istinu

ZVEZDIN TUNEL UTERUJE STRAH U KOSTI! SRCE TI ZAVRŠI U GAĆAMA: Bivši fudbaler Partizana dobro naplašio Švajcarce!

Fudbal -

Tunel na Marakani postao je odavno kultni i zaštitini znak stadiona FK Crvena zvezda. O njemu se ispredaju priče ne samo u Srbiji, već i u Evropi.

Zvezdin tunel
foto: www.crvenazvezdafk.com

Pred utakmicu fudbalera Crvene zvezde i Jang Bojsa, večeras od 21.00 čas, švajcarski Blik napravio je reportažu o tunelu na stadionu "Rajko Mitić". Švajcarski reporter doslovce piše:

"Da biste došli do terena morate da prođete kroz tunel i pravi pirotehnički pakao koji prave Zvezdini navijači. Napravite najtežih 100 koraka u karijeri. Tunel ide ispod Zvezdine tribine, ispod Delija, najtvrđih i najžešćih Zvezdin ultrasa. Od zaglušujuće buke ne može ništa da se čuje."

Zvezdin tunel
foto: www.crvenazvezdafk.com

O magiji Zvezdinog tunela svedoči i Goran Obradović, nekadašnji centarfor Partizana, koji je u Švajcarskoj napravio lepu karijeru igrajući za Servet i Sion. Odigrao je mnogo derbija u crno-belom dresu na Marakani i prolazio kroz tunel.

- Velika je razlika da li ćete izaći iz ovog tunela u dresu Jang Bojsa ili Partizana. Zašto? Pa, na derbijima je pola stadiona uvek bilo za mene. U slučaju Jang Bojsa, imate ceo stadion protiv vas. Da li je tunel zastrašujući? Pre svega dužina tunela povećava pritisak na igrača svakim korakom. Srce ti skoro padne u gaće - bio je rečit Obradović.

Goran Obradović
foto: Printskrin

U sastavu Jang Bojsa su sedmorica fudbalera koji su igrali protiv Crvene zvezde 2019. u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Kapiten Lustenberger, Janko, Garsija, Fon Balmosom, Nsame, Lauper i Kamara osetili su čari Zvezdinog tunela.

- Ranije je tunel bio premazan crvenom bojom, koja me je podsećala na krv. Danas je islikan lepim grafitima. Tunel je veoma dug! A kada izađete i već vas čeka 50.000 ljudi i zviždi, onda znate šta znače pravo raspoloženje i uzavrela atmosfera. Sve je to veoma originalno i posebno, ali kul - istakao je Fabijan Lustenberger (35).

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track