ISPLIVALI NOVI DETALJI KLADIONIČARSKE AFERE: Fudbaler Rome se kladio da će dobiti ŽUTI KARTON! Evo kako ga je zaradio u 94. min.
Foto: marco iacobucci / ipa-agency.net / PA Images / Profimedia

klupko se odmotava

ISPLIVALI NOVI DETALJI KLADIONIČARSKE AFERE: Fudbaler Rome se kladio da će dobiti ŽUTI KARTON! Evo kako ga je zaradio u 94. min.

Fudbal -

Još jedan fudbaler iz Serije A osumnjičen je da je umešan u ilegalno klađenje...

Žestok skandal potresa italijanski fudbal. Posle otkrića da se fudbaler Juventusa Nikola Fađoli kladio na fudbalske mečeve, klupko je lagano počelo da se odmotava.

Policija je došla do saznanja da su u ileganom klađenju učestvovale zvezde italijanske reprezentacije Nikolo Zaniolo i Sandro Tonali. Policijski istražitelji posetili su kamp reprezentacije Italije u Koverćanu i ispitali dvojicu fudbalera, nakon čega su Zaniolo i Tonali izbačeni iz nacionalnog tima i poslati u svoje klubove.

Igračima u Italiji zabranjeno je da se klade na utakmice koje su pod okriljem Fudbalskog saveza Italije, UEFA i FIFA. Strogo je zabranjeno da direktno ili indirektno uplaćuju novac na mečeve, a onima koji prekrše ova pravila preti novčana kazna minimum 25 hiljada evra i zabrana igranja do tri godine.

Pored Fađolija, Zaniola i Tonalija, još jedno fudbalsko ime sumnjiči se za ilegalno klađenje. Reč je o bivšem saigraču Zaniola, fudbaleru Rome Nikoli Zalevskom.

Dok je bio igrač Rome, Zaniolo se navodno kladio na utakmicu Kupa Italije, na kojoj je sedeo na klupi. Njegov mlađi saigrač, Poljak Zalevski otišao je korak dalje. "La Republika" piše da se u maju ove godine kladio da će dobiti žuti karton na meču protiv Salernitane. Zanimljivo, u 94. minutu meča je i dobio opomenu.

Za razliku od Tonalija i Zaniola koji su napustili reprezentaciju zbog ove afere, Zalevski je i dalje sa reprezentacijom Poljske. On oštro odbacuje optužbe na svoj račun i tvrdi da se nije kladio.

"U stalnom smo kontaktu sa Fudbalskim savezom Italije i Rome, ali oni nisu dobili još uvek ništa zvanično o Zalevskom", poručili su iz FS Poljske.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track