EPILOG AFERE "POLJUBAC"! FIFA žestoko kaznila FUDBALSKOG RAZVRATNIKA: Sramni Rubijales izbačen iz fudbala na TRI GODINE!
Foto: Screenshot

kraj sage

EPILOG AFERE "POLJUBAC"! FIFA žestoko kaznila FUDBALSKOG RAZVRATNIKA: Sramni Rubijales izbačen iz fudbala na TRI GODINE!

Fudbal -

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) suspendovala je danas bivšeg predsednika Fudbalskog saveza Španije Luisa Rubijalesa na tri godine, nakon što je na pobedničkom postolju po osvajanju Svetskog prvenstva poljubio fudbalerku Dženi Ermoso bez njenog pristanka.

"Gospodin Rubijales je danas obavešten o uslovima odluke Disciplinske komisije Fifa. Fifa ponavlja svoju apsolutnu posvećenost poštovanju i zaštiti integriteta ljudi i osiguravanju da se poštuju sva pravila pristojnog ponašanja", navodi se u saopštenju Fife.

Rubijales ima pravo žalbe.

Fifa je prvo suspendovala Rubijalesa na 90 dana, tokom istrage o njegovom ponašanju na finalu Svetskog prvenstva za fudbalerke, 20. avgusta u Sidneju.

Španija je osvojila titulu, a Rubijales je na ceremoniji poljubio Ermoso u usta bez njenog pristanka. Takođe, posle utakmice i pobede protiv Engleske 1:0, Rubijales se uhvatio za međunožje, a tokom slavlja na ramenima je nosio fudbalerku Ateneu del Kastiljo.

Posle velikih pritisaka javnosti, ;brojnih kritika, suspenzija i sudskog postupka, ;Rubijales ;je podneo ostavku 10. septembra na mesto predsednika Saveza i potpredsednika Evropske fudbalske unije (Uefa).

Protiv njega se vodi krivični postupak u Španiji, pošto je optužen za seksualni napad i prinudu. On je negirao optužbe.

Kurir sport/Beta

00:30

Gol Zahida protiv Spartaka

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track