RIVALSTVO SA MESIJEM JE PROŠLOST, RONALDO IMA NOVOG PROTIVNIKA! Aleksandar Mitrović IZAZIVA Portugalca, planeta GLEDA I UŽIVA!
Foto: Fayez NURELDINE / AFP / Profimedia, Victor Fraile/Power Sport Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

ludilo

RIVALSTVO SA MESIJEM JE PROŠLOST, RONALDO IMA NOVOG PROTIVNIKA! Aleksandar Mitrović IZAZIVA Portugalca, planeta GLEDA I UŽIVA!

Fudbal -

Spektakularnim partijama u dresu Al Hilala srpski reprezentativac Aleksandar Mitrović ekspresno je osvojio srca ljubitelja fudbala u Saudijskoj Arabiji i u potpunosti zasenio daleko zvučnija fudbalska imena koja su letos uz veliku pompu stigla u klubove iz ove zemlje.

Bacio je Mitar u drugi plan zvezde poput Karima Benzeme, Rijada Mareza, Nejmara, Sadija Manea, Roberta Firmina... I stao rame uz rame sa jednim od najboljih fudbalera svih vremena - Kristijanom Ronaldom.

Kristijano Ronaldo
foto: Power Sport Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Upornost se isplatila

Morao je Al Hilal ozbiljno da se pomuči kako bi angažovao srpskog golgetera. Naime, Mitrović je letos bio glavni akter u pravoj transfer sapunici sa srećnim krajem. Znao je Fulam dobro kakvo blago ima u svojim redovima i odlučno je odbijao bogate ponude Saudijaca i kočio realizaciju transfera. Međutim, Mitar će silno želeo da karijeru nastavi na Bliskom istoku i na kraju je uspeo da izdejstvuje selidbu u najveći klub u Saudijskoj Arabiji.

Nisu bogati vlasnici Al Hilala žalili novac za Srbina, želeli su ga po svaku cenu i sada je svima jasno i zašto. Ispostavilo se da je dolazak Srbina bio pun pogodak!

Za kratko vreme postao je miljenik navijača najpopularnijeg kluba u zemlji i uz Kristijana Ronalda verovatno najveća zvezda u čitavoj ligi.

Aleksandar Mitrović
foto: Power Sport Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Mitar vs Ronaldo

Nekada je slavni Argentinac Lionel Mesi zadavao glavobolje slavnom Portugalcu, a sada to čini srpski as - Aleksandar Mitrović.

Već sada je jasno kao dan da će upravo njih dvojica do kraja sezone voditi žestoke bitke za trofeje i prestižna priznanja.

Mitrović i Ronaldo u oktobru su blistali u svim takmičenjima i trenutno su ubedljivo najbolji igrači u Saudijskoj Arabiji.

Al Hilal trenutno zauzima prvu poziciju u domaćem šampionatu sa 32 osvojena boda, dok je Al Nasr na drugom mestu sa četiri boda manje i nema sumnje da ćemo do kraja prvenstva gledati žestoku borbu za titulu.

Kristijano Ronaldo
foto: Power Sport Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Najbolji strelac u "Saudi Pro ligi" trenutno je Kristijano Ronaldo sa 12 postignutih golova, dok je Mitrović na drugom mestu sa devet pogodaka.

Aleksandar Mitrović
foto: Power Sport Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Međutim, ako uzmemo u obzir sva takmičenja, Srbin je ispred moćnog Portugalca! Na 17 mečeva od starta sezone Mitrović je postigao čak 16 golova, dok Ronaldo ima utakmicu i gol manje.

MITROVIĆ

AFC Liga šampiona: 4 utakmice - 5 golova.

Saudi Pro liga: 10 utakmica - 9 golova.

Kings kup: 2 utakmice - 2 gola.

Premijer liga: 1 utakmica - 0 golova.

Ukupno: 17 utakmica - 16 golova

RONALDO

AFC Liga šampiona: 3 utakmice - 3 gola.

Saudi Pro liga: 11 utakmica - 12 golova.

Kings kup: 1 utakmica - 0 golova.

AFC Liga šampiona (kvalifikacije): 1 utakmica - 0 golova.

Ukupno: 16 utakmica - 15 golova.

Mitar eksplodirao u oktobru

Aleksandar Mitrović u oktobru je igrao kao u transu. Na šest odigranih mečeva u svim takmičenjima čak osam puta uspeo je da zatrese mrežu rivala, a upisao je i jedan het-trik u AFC Ligi šampiona.

Bio je sjajan i u dresu reprezentacije Srbije. U ključnom meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Crne Gore bio je dvostruki strelac u pobedi Srbije (3:1).

Aleksandar Mitrović
foto: Starsport/Peđa Milosavljević

Odličan učinak u proteklom mesecu imao je i iskusni Kristijano Ronaldo. U dresu Al Nasra na pet mečeva postigao je četiri gola, a na dve utakmice za nacionalni tim postigao je čak četiri gola - dva Slovačkoj i dva Bosni i Hercegovini.

Kristijano Ronaldo
foto: Elvis BARUKCIC / AFP / Profimedia

Kurir sport

02:30

Mitrović posle poraza od Mađarske

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track