HOĆE LI VIŠE TAJ TROFEJ? Kejn i njegovo PROKLETSTVO - otići će u penziju, a neće osvojiti NIŠTA! Taj BAKSUZLUK je jači od svega...
Foto: Kieran McManus / Shutterstock Editorial / Profimedia

trofej?

HOĆE LI VIŠE TAJ TROFEJ? Kejn i njegovo PROKLETSTVO - otići će u penziju, a neće osvojiti NIŠTA! Taj BAKSUZLUK je jači od svega...

Fudbal -

Fudbalski kvalitet koji poseduje Hari Kejn je neosporan, ali kada se spuste zavese, i pogleda u vitrinu - ostaje vrlo, vrlo gorak ukus. Iako zvuči neverovatno, Kejn u svojoj karijeri nije osvojio niti jedan jedini trofej.

Dugo godina je 30-godišnjeg napadača pratila poruka da je večiti gubitnik u svakom finalu, te je možda upravo zbog toga odlučio da nakon 10 godina napusti London, spakuje kofere i odleti za Minhen.

Nadao se Kejn da će u Bajernu biti drugačija slika, svestan u kakav klub dolazi, ali već nakon samo nekoliko meseci utisak nije baš najbolji.

Hari Kejn
foto: EPA/RONALD WITTEK

Čim je stigao u Bajern, imao je Kejn lepu priliku da se odmah sa novim saigračima domogne trofeja, ali opet ništa... Već na prvom stepeniku, i to posle samo 24 sata se sapleo...

U finalu Superkupa Nemačke, Bavarci su "popili šamarčinu" od Lajpciga, izgubivši ubedljivim rezultatom 3:0, što je dodatno "ubilo samopouzdanje" kod slavnog golgetera.

Podsetimo, Kejn je nabliži trofeju bio 2021. godine, kada je sa Engleskom izgubio finale Evropskog prvenstva od Italije, i to posle penal serije.

Hari Kejn
foto: Niviere David/ABACAPRESS.COM / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sada, sav fokus je usmeren ka Bundesligi, pa je nakon devet kola Bajern drugi na tabeli, sa dva boda manje u odnosu na prvoplasirani Bajer Leverkuzen, koji je ove sezone rešio da pomrsi račune svim rivalima u borbi za titulu.

A hoće li Kejn svoj dugogodišnji "baksuzluk" uspeti da razbije u novoj sredini, ostaje nam da vidimo u narednom periodu...

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track