LUDO VEČE U LIGI ŠAMPIONA: Kejn IZREŠETAO Galatu, Kopenhagen od 0:2 do 4:3 protiv Junajteda, Real i Arsenal sigurni (VIDEO)
Foto: Adrian DENNIS / AFP / Profimedia

LIGA ŠAMPIONA

LUDO VEČE U LIGI ŠAMPIONA: Kejn IZREŠETAO Galatu, Kopenhagen od 0:2 do 4:3 protiv Junajteda, Real i Arsenal sigurni (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Real Madrida plasirali su se u osminu finala Lige šampiona, pošto su na svom terenu pobedili Bragu sa 3:0, u utakmici četvrtog kola Grupe C.

Real je prvi na tabeli sa maksimalnih 12 bodova, Napoli je drugi sa sedam, Braga ima tri, dok je Union Berlin do sada osvojio samo jedan bod.

Braga je na početku večerašnje utakmice propustila veliku šansu da povede, pošto Alvaro Djalo u šestom minutu nije iskoristio penal, da bi Braim Dijas u 27. minutu pogodio za prednost Reala. Španski tim je na početku drugog poluvremena rešio pitanje pobednika na ovom meču golovima Vinisijusa Žuniora u 58. i Rodriga u 61. minutu.

Ranije su u okviru ove grupe Napoli i Union Berlin odigrali nerešeno 1:1.

Prolaz u nokaut fazu su večeras iz Grupe D obezbedili Inter i Real Sosijedad.

Inter je slavio u gostima protiv Salcburga sa 1:0, pogotkom Lautara Martinesa u 86. minutu sa penala. Italijanski klub je tim jednim golom stigao do desetog boda, koliko na svom kontu ima i Real Sosijedad posle pobede protiv Benfike (3:1).

Ta dva kluba idu dalje, Salcburg je treći na tabeli sa tri boda, dok je Benfika poslednja bez bodova.

Fudbaleri Arsenala su na svom terenu pobedili Sevilju sa 2:1, u utakmici četvrtog kola Grupe B. Strelci za pobednički tim bili su Leandro Trosar u 29. i Bukajo Saka u 64. minutu. U drugom meču ove grupe, PSV je slavio protiv Lansa na domaćem terenu sa 1:0 pogotkom Luka de Jonga u 12. minutu.

Arsenal je lider ove grupe sa devet bodova, PSV i Lans imaju po pet, dok je Sevilja ostala na dva osvojena boda.

Fudbaleri Bajerna plasirali su se u osminu finala Lige šampiona pošto su u Minhenu pobedili Galatasaraj sa 2:1, u utakmici četvrtog kola Grupe A Lige šampiona.

Do 80. minuta su mreže mirovale na ovom meču, a onda je Hari Kejn sa dva gola, u 80. i 86. minutu, poveo Bajern ka nokaut fazi Lige šampiona. Konačan rezultat postavio je Sedrik Bakambu u trećem minutu nadoknade.

Najuzbudljivija utakmica odigrana je u okviru iste grupe u Kopenhagenu, gde je domaći tim pobedio Mančester junajted sa 4:3.

Junajted je poveo već u trećem minutu pogotkom Rasmusa Hojlunda, a bivši igrač Kopenhagena je mrežu svog nekadašnjeg kluba pogodio i u 28. minutu i tako doneo engleskom timu 2:0.

Posle dobrog početka utakmice, stvari su se u finišu prvog poluvremena zakomplikovale za Junajted pošto je Markus Rašford u 42. minutu dobio direktan crveni karton.

Kopenhagen je odmah iskoristio brojčanu prednost na terenu i do kraja poluvremena izjednačio. Najpre je Mohamed Eljunusi u 45. minutu smanjio na 1:2, da bi u devetom minutu nadoknade Diogo Gonsalveš bio precizan sa penala, a nakon što je u kaznenom prostoru rukom igrao Hari Megvajer.

I sa igračem manje, Junajted je uspeo da ponovo povede pošto je dobio jedanaesterac zbog igranja rukom, a precizan bio Bruno Fernandeš u 69. minutu. Ipak, Danci su do kraja susreta golovima Lukasa Leragera u 83. i Runija Bardadži u 87. minutu preokrenuli rezultat i ostali u igri za prolaz.

Bajern je prvi na tabeli sa 12 bodova, Kopenhagen i Galatasaraj sada imaju po četiri, dok je Mančester junajted poslednji sa tri boda.

Bajern - Galatasaraj 2:1 (0:0)

Kopenhagen - Mančester junajted 4:3 (2:2)

Arsenal - Sevilja 2:0 (1:0)

PSV - Lans 1:0 (1:0)

Real Madrid - Braga 3:0 (1:0)

Salzbug - Inter 0:1 (0:0)

2. POLUVREME

87. minut - Kopenhagen vodi sa 4:3

84. minut - Kopenhagen opet izjednačio

90+3. minut - Galatasaraj se u nadoknadi vraća u igru. Bakambu je strelac

86. minut - Bajern se raspucao u finišu - opet Hari Kejn!

85. minut - Inter vodi u Salzburgu - Lautaro Martinez je strelac iz penala

69. minut - Bruno Fernandeš sa "bele tačke" dovodi "crvene đavole" u novu prednost

80. minut - Hari Kejn doveo Bajern u vođstvo - i posle pregleda VAR pogodak je priznat

64. minut - GOL! Saka lažnjakom preslišao odbranu Sevilje i pogodio za ubedljivije vođstvo Arsenala

62. minut - PONIŠTEN GOL GALATASARAJA!

61. minut - Madriđani gaze Bragu - Rodrigo pogađa mrežu rivala

58. minut - Real Madrid duplirao prednost preko Vinisijusa Žuniora

1. POLUVREME

45+9. minut - Kopenhagen izjednačio na "Parkenu"! Dijogo Gonsalveš sa penala poravnava rezultat

45. minut - Kopenhagen smanjuje prednost "crvenih đavola" - strelac je Elijunus! Još 13 minuta nadoknade u prvom poluvremenu

43. minut - CRVENI KARTON ZA MANČESTER JUNJATED! Za Markusa Rašforda je utakmica završena

30. minut - Arsenal vodi na "Emirejtsu". Žoržinjo je dodao Saki, a on asistirao za Trosara koji je smestio loptu u mrežu Dmitrovića

28. minut - Junajted duplirao prednost u Kopenhagenu! Rasmus Hojlund opet pogađa mrežu domaćina

27. minut - Real opet postigao gol, ovaj put je priznat pogodak. Strelac je Dijaz

12. minut - Luk de Jong postiže pogodak za vođstvo PSV

12. minut - Real Madridu PONIŠTEN GOL!

3. minut - Manečster junajted poveo u Kopenhagenu. Strelac je Rasmus Hojlund

21.00 - Počeli su mečevi 4. kola Lige šampiona

U prvom terminu mečeva drugog dana 4. kola Lige šampiona pratili smo mečeve Napolija i Union Berlina i Real Sosijedada i Benfike.

Real Sosijedad je kao izraziti favorit slavio nad Benfikom sa 3:1, dok je duel Napolija i Union Berlina završen nerešenim rezultatom.

Napoli - Union Berlin 1:1 (1:0)

Real Sosijedad - Benfika 3:1 (3:0)

Fudbaleri Real Sosijedada pobedili su na svom terenu ekipu Benfike sa 3:1, u utakmici četvrtog kola Grupe D Lige šampiona. Sosijedad je ovom pobedom napravio veliki korak ka plasmanu u narednu rundu, pošto je prvi na tabeli sa deset bodova, dok je Benfika poslednja bez bodova.

Španski tim je pitanje pobednika na ovom meču rešio posle samo 20 minuta igre pošto su igrači tog kluba tri puta zatresli mrežu gostujućeg tima. Sve je započeo Mikel Merino u šestom minutu kada je pogotkom glavom doveo svoj tim u vođstvo, a samo pet minuta kasnije Mikel Ojarsabal je iskoristio veliku grešku odbrane Benfike za 2:0.

U 15. minutu je Merino još jednom savladao Anatolija Trubina, ali je taj gol poništen zbog igranja rukom. Ipak, u 21. minutu na semaforu je pisalo 3:0 pošto je Ander Barenečea lepim udarcem iskosa poslao loptu pravo u "rašlje" gola Trubina. Sosijedad je mogao sa još ubedljivijom prednošću da ode na odmor, ali je Brais Mendes u 27. minutu sa penala pogodio samo stativu. Na samom početku drugog poluvremena, Benfika je postigla svoj prvi gol u Ligi šampiona ove sezone. Strelac je bio Rafa Silva u 49. minutu, posle asistencije Nikolasa Otamendija.

U drugom meču, fudbaleri Napolija i Union Berlina su odigrali nerešeno 1:1, u utakmici Grupe C. Napoli je, nakon što je Natan u 24. minutu pogodio stativu, zatresao mrežu Union Berlina u 30. minutu, ali je gol Andrea Franka Angise poništen pošto je prethodno faul u kaznenom prostoru napravio Đovani di Lorenco.

Devet minuta kasnije je italijanski šampion je poveo uz malo sreće. Mario Rui je ubacio loptu na prvu stativu, ona je zakačila jednog igrača Union Berlina i od grudi Politana se odbila u gol. Union Berlin je najbolju šansu u prvom poluvremenu imao u samom finišu tog dela igre kada je Josip Juranović pogodio stativu.

I u nastavku je Napoli dominirao, ali je nemački tim u 52. minutu stigao do izjednačenja, ispostaviće se i do prvog boda. Udarac Šeralda Bekera odbranio je Aleks Meret, ali je na odbijenu loptu natrčao David Datro Fofana i poslao je nebranjeni deo mreže.

2. POLUVREME

52. minut - Union stiže do izjednačenja u Napulju

Berlinci su izjednačili preko Fofane. Gosti su napravili kontru iz koje je Fofana neometan poslao loptu u mrežu.

49. minut - Benfika za nadu

Portugalci su smanjili na 3:1 na početku drugog poluvremena. Strelac je Rafa Silva.

1. POLUVREME

45. minut - Kraj prvog poluvremena!

39. minut - Napoli postigao gol! Politano zatresao mrežu Union Berlina i ovog puta je sve regularno

30. minut - NAPOLIJU PONIŠTEN GOL! Napoli je poveo protiv Uniona! Strelac je Zambo Angis - gledao se VAR i pogodak je poništen

21. minut - NEVROVATNO! Još jedan gol Sosijedada - ovog puta je priznat! Strelac je Barenečea

20. minut - Opet je poništen gol Real Sosijedada!

15. minut - Opet je Merino pogodio mrežu Benfike, ali je VAR rekao da nema gola

11. minut - Real Sosijedad duplirao prednost! Strelac je Mikel Ojarzabal

6. minut - Real Sosijedad vodi golom Mikela Merina

18.45 - Mečevi su počeli!

TUČA NAVIJAČA SOSIJEDADA I BENFIKE

Pred meč Lige šampiona je došlo do žestoke tuče navijača Sosijedada i Benfike, pa je ovaj meč imao nemilu uvertiru.

SASTAVI

SOSIJEDAD - BENFIKA

SOSIJEDAD: Remiro, Elustondo, Zubeldija, Le Norman, Munjoz, Mendez, Zubimendi, Merino, Kubo, Ojarzabal, Barenečea

BENFIKA: Trubin, Morato, Otamendi, Antonio Silva, Aursnes, Žoao Mario, Florentino, Neveš, Rafa Silva, Kabral, Di Marija

NAPOLI - UNION BERLIN

NAPOLI: Meret, Di Lorenco, Rahmani, Natan, Rui, Zambo Angisa, Lobotka, Zjelinski, Politano, Raspadori, Kvarachelija

UNION BERLIN: Renou, Leite, Bonuči, Džaekel, Rusilon, Laiduni, Kedira, Haberer, Juranović, Fofana, Beker

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track