KRALJEVO POMAŽE SVOJE KLUBOVE: Seoski tereni dobili reflektore!
Foto: Grad Kraljevo

lepo

KRALJEVO POMAŽE SVOJE KLUBOVE: Seoski tereni dobili reflektore!

Fudbal -

Zahvaljujući sredstvima koja je Grad Kraljevo izdvojio za postavljanje stubova za javnu rasvetu na fudbalskim terenima na seoskom području, teren Fudbalskog kluba „Gruža“ u Vitanovcu osvetljen je reflektorima i od sada se može koristiti i u večernjim satima.

Predsednik Privremenog organa grada Kraljeva dr Predrag Terzić, sa saradnicima, obišao je igrače FK „Gruža“ Vitanovac i FK „Jedinstvo“ Godačica prilikom pripreme za prijateljsku utakmicu na novoosvetljenom terenu.

Grad Kraljevo
foto: Grad Kraljevo

Kako je istakao, Grad Kraljevo je u budžetu za 2023. godinu obezbedio 7.500.000 dinara za ugradnju rasvete na četiri seoska fudbalska terena.

„Obezbedili smo i dresove za šest fudbalskih klubova koji se nalaze na području Vitanovca, Sirče, Stubla, Čukojevca i za dva kluba iz Godačice. Želimo da pomognemo mladim ljudima koji igraju fudbal, koji se bore za svoje mesto, svakodnevno treniraju i trude se da njihovi stadioni ostanu neosvojena tvrđava za gostujuće igrače, ali sa druge strane, nastoje i da pobede na gostujućim terenima“, kazao je Terzić.

Prema njegovim rečima, Grad želi da izađe u susret tim klubovima tako što će obezbediti lopte, dresove ili sredstva kojima će im omogućiti adekvatne uslove za treniranje.

„Važno je da se sportom bave ne samo oni mladi ljudi koji žive u centru grada, već i mladići i devojke u prigradskim naseljima i na seoskom području. Zbog toga se Grad trudi da svima njima izađe u susret i verujem da ćemo u budućnosti uspeti da osvetlimo svaki fudbalski stadion na seoskom području kako bi deca sa sela mogla da treniraju i uveče. Pogotovo tokom letnjih meseci, kada je tokom dana temperatura visoka, kada su optimalni uslovi za treniranje tek u večernjim satima. Kada vidite sve ove mlade ljude i radost na njihovim licima, znate da smo uradili pravu stvar“, poručio je predsednik Privremenog organa grada Kraljeva.

Grad Kraljevo
foto: Grad Kraljevo

Član uprave FK „Gruža“ iz Vitanovca i predsednik Mesne zajednice Vitanovac Milan Vujičić zahvalio je Gradu na donaciji i ukazanoj časti da njihov teren prvi u gružanskom kraju dobije rasvetu. Prema njegovim rečima, omladina na selu je sve više zainteresovana za sport, pa ovaj fudbalski klub trenutno broji 70 članova – petlića, pionira, omladinaca i seniora.

Kako ističe Vujičić, FK „Gruža“ se nalazi u Međuopštinskoj ligi, a ekipa omladinaca je prva u Raškom okrugu, pa je sportska oprema uvek neophodna. Kao prvi čovek Mesne zajednice smatra da je za Vitanovac od neprocenjive vrednosti omogućiti mladima na selu da treniraju i da se bave sportom.

Predsednik FK „Jedinstvo“ iz Godačica Miloš Miletić naglasio je da bez ovakvih donacija i pomoći Grada, klub ne bi mogao da opstanemo, s obzirom na to da su udaljeni od centra Kraljeva. Miletić, čiji prvi tim se nalazi na visokoj poziciji u Međuopštinskoj ligi, smatra da je fudbalski klub kao firma kojoj je pomoć Grada, kako u sredstvima, tako i u opremi, neophodna kako bi opstala.

Predstavnici Grada, Sportskog saveza Kraljeva i Fudbalskog saveza Kraljeva poklonili su šest garnitura dresova za šest fudbalskih ekipa – „Gruža“ iz Vitanovca, „Jedinstvo“ i „Zgodačica“ iz Godačice, FK „Morava“ iz Sirče, FK „Stubal“ i FK „Zvezda“ iz Čukojevca.

Kurir sport / J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track