OBRAZ - ĐON! Mediji "preko bare" opet PONIŽAVAJU Jokića: SRAMNA analiza isplivala u javnost, dokle ide LICEMERJE Amerikanaca?
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Ljubomorni

OBRAZ - ĐON! Mediji "preko bare" opet PONIŽAVAJU Jokića: SRAMNA analiza isplivala u javnost, dokle ide LICEMERJE Amerikanaca?

Košarka -

Bez obzira na to što Nikola Jokić gotovo svake druge večeri diže publiku na noge i one najokorelije kritičare ostavlje bez reči, izgleda da to nije dovoljno NBA analitičarima koji prognoziraju šanse za ovogodišnjeg MVP-ija takmičenja.

Pogotovo ESPN i njihovom očigledno mnogo stručnom analitičaru Džeju Vilijamsu, koji je u analizi potpuno izostavio srpskom mađioničara, reklo bi se namerno.

"Kada se priča o tome ko je sada glavni kandidat za MVP mislim da su tu u krugu Džejson Tejtum i Kevin Durent. Mislim da je KD imao opet sjajne poene protekle noći, dok je igra Džejsona Tejtuma otišna na sasvim drugi nivo. Ima mnogo više pikenrola, konstantan je, ima ga svuda. Boston je trenutno najbolji tim u ligi, u NBA. Igraju kao najbolji tim na istoku. Deluju veoma opasno u ofanzivi, i Holidej je ključan u njihovoj odbrani", rekao je Vilijams.

Ono što je zanimljivo jeste da Denver i Boston imaju isti skor 9-2. Kada se pogleda statistika,ako već to gledaju kao glavni parametar, srpski as je po poenima peti sa 30 po meču u proseku, ali je prvi u skokovima(13,9) i četvrti po asistencijama (8,4).

On je u top pet u sve tri najvažnije kategorije, dok je Durent četvrti po poenima (30,1), ali je miljama daleko od top pet u ostala dva ključna parametra.Tejtum je deveti po poenima (28,5), kao i u po asistencijama i skokovima.

Nikola Jokić
foto: Printscreen

Jasno je kao dan da je Jokić i po statistici u prednosti nad pomenutom dvojicom igrača, ali da to vrsnim poznavaocima košarke nije dovoljno, jer očigledno ne mogu da se pomire sa činjenicom da jedan Srbin iz Sombora koji nema 120 kg mišića može da bude bolji od njihovih gromada sa isklesanim trbušnjacima, ali su zaboravili da ne igra snaga nego inteligencija.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

01:25

Košarka je nezamisliva bez Dude: Beograd dobio teren posvećen Dušanu Ivkoviću

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track