NAJTEŽI SCENARIO MOŽE DA SE IZBEGNE! Evo šta je Srbiji POTREBNO kako ne bi bila u POSLEDNJEM ŠEŠIRU na žrebu za Evropsko prvenstvo
Foto: Nenad Kostić

drama

NAJTEŽI SCENARIO MOŽE DA SE IZBEGNE! Evo šta je Srbiji POTREBNO kako ne bi bila u POSLEDNJEM ŠEŠIRU na žrebu za Evropsko prvenstvo

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Srbije remijem sa Bugarskom (2:2) plasirala se na Evropsko prvenstvo prvi put još od 2000. godine i na žrebu za grupnu fazu će vrlo verovatno biti u poslednjem šeširu. Ipak, postoje šanse da se upadne u treći šešir i poznato je šta sve treba da se poklopi kako bi se to desilo.

Da su "Orlovi" dobili Bugarsku izvesno bi bili u trećem šeširu, ovako - zavisimo od drugih rezultata. Rezultati dve utakmice moraju da se poklope kako bi Srbija imala potencijalno lakše rivale na Euru - Slovenija i Kazahstan moraju da odigraju nerešeno, dok na meču Češka i Moldavija domaćin ne sme da slavi.

Četvrti šešir na žrebu činiće tri selekcije koje će na Euro stići kroz baraž Lige nacija, kao i tri najlošije plasirane selekcije iz kvalifikacija. U grupama u kojima je bilo po šest reprezentacija, biće izbrisani rezultati protiv tima koji je završio na poslednjem mestu.

Dubočica, stadion Dubočica, Leskovac, Srbija
foto: Nenad Kostić

Srbija je osvojila drugo mesto u grupi sa 14 bodova i uz gol razliku 15:9, dok Slovenija i Kazahstan trenutno imaju 19, odnosno 18 poena, s tim da im se pobede protiv San Marina brišu. Slovencima je dosta bod za prolaz dalje, dok Kazahstanci moraju da slave, a mi ćemo, dakle, navijati za remi!

Na meču Češka - Moldavija potrebno nam je iznenađenje! Česi jesu veliki favoriti, ali bi Moldavci u slučaju pobede mogli na Euro, tako da definitivno ne idu u goste sa belom zastavom.

Postoji i treća opcija, ali je manje verovatna - "Orlovi" će imati još jednu prliku u utorak i nadaće se da će Hrvatska izgubiti od Jermenije ili da će odigrati nerešeno, a da onda Vels dobije Tursku i ode na Euro što deluje daleko od realnog i ostvarivog.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

04:08

Aleksandar Mitrović posle Bugarske

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track