"MOŽEMO SAMO DA SE MOLIMO..." Katastrofa za Španiju i Barselonu: Mlada zvezda doživela PRAVI HOROR! Nije mogao da zaustavi suze!
Foto: Pablo Morano / Xinhua News / Profimedia

srceparajuća scena

"MOŽEMO SAMO DA SE MOLIMO..." Katastrofa za Španiju i Barselonu: Mlada zvezda doživela PRAVI HOROR! Nije mogao da zaustavi suze!

Fudbal -

U nebitnoj utakmici Španci su izgubili izuzetno bitnog fudbalera...

Mladi fudbaler reprezentacije Španije i Barselone, Gavi (19), doživeo je tešku povredu kolena u poslednjem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i za njega je sezona najverovatnije završena.

Prema prvim procenama jedan od najboljih mladih fudbalera sveta pokidao je prednje ukrštene ligamente kolena i čeka ga duga pauza. Nažalost, propustiće ostatak sezone sa Barselonom, a nećemo ga gledati na Evropskom prvenstvu i Olimpijskim igrama.

U 26. minutu meča protiv Gruzije viđena je scena koja je zaledila Španiju. Gavi je prvo dobio udarac u koleno i pao na zemlju, ali je nastavio igru. Međutim, u narednoj akciji je ponovo završio na travi sa bolnom grimasom na licu.

Španski mediji prenose da je prvi lekarski nalazi ukazuju na to da je pokidao ligamente kolena.

Njegova povreda izuzetno teško pala je selektoru Španije Luisu de la Fuenteu i saigračima iz nacionalnog tima.

"Ovo je najgorčija pobeda koju sam doživeo u karijeri", rekao je na konferenciji selekor Španije.

"Odlazimo sa gorkim ukusom zbog Gvijeve povrede. Ne znamo još uvek stepen povrede, ali verovatno je nešto ozbiljno", dodao je saigrač Feran Tores.

Hose Gaja je dodao: "Ostaje nam da se molimo".

Nažalost, crne slutnje su se obistinile. Gavi je stadion u Valjadolidu napustio uplakan i na štakama. Snimljen je sa agentom Ivanom dela Penom, odcem i ljudima iz Barselone.

"Plakao je u svlačionici. Ostali igrači su pokušavali da ga uteše, ali bio je potpuno slomljen", priše list "Sport".

Mediji prenose da da ga čeka operacija i dug oporavak i da je za njega sezona gotova.

U Barseloni su naravno besni što je Gavi uopšte igrao ovu utakmicu, jer nije imala rezultatski značaj za Španiju. Izgubili su igrača oko kog se gradila igra.

Gavi je prošle sezone proglašen za najboljeg mladog fudbalera sveta, sa Barselonom je osvojio La ligu i španski Superkup.

Takođe, talentovani veznjak ima trofej Lige nacija sa selekcijom Španije.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track