OŠTRE REČI BIVŠEG IGRAČA PARTIZANA IZ CRNE GORE: Zašto smo davali pasoše igračima iz Srbije! Zbog njih smo blokirali našu decu!
Foto: Printskrin/Jutjub

podgorica

OŠTRE REČI BIVŠEG IGRAČA PARTIZANA IZ CRNE GORE: Zašto smo davali pasoše igračima iz Srbije! Zbog njih smo blokirali našu decu!

Fudbal -

Nekadašnji fudbaler Partizana Dejan Peković smatra da je FS Crne Gore vodio pogrešnu politiku i da je zbog toga fudbal u toj zemlji u velikoj krizi.

Dejan Peković
foto: Printskrin/Jutjub

Dejan Peković, rođeni Podgoričanin koji je crno-beli dres nosio u sezoni 1995/1996 kaže da je FS Crne Gore pogrešio, što je pasoše te države davao fudbalerima iz Srbije koji su igrali za reprezentaciju.

- Nismo napravili strategiju razvoja igrača. Ona se bazirala na velikom broju igrača kojima smo davali pasoše. Kada mi dajemo pasoše mladim igračima kakvi su Mandić, Hakšabanović, Marušić, pa na kraju krajeva ako ne valjaju otpadnu. Ali mi smo davali pasoše i Tanasijeviću, Bataku, Volkovu, Simiću, da ih ne nabrajam više… S kakvom analizom smo mi njima davali pasoše da bi igrali za Crnu Goru? U Srbiji ako do 24-25 godine niste u tom rosteru vi ste prošli ozbiljne selekcije zašto vas je neko “sklonio sa strane”. To su kvalitetni igrači, ne kažem ja, ali nisu igrači sa kojima smo mogli da napravimo nešto veliko - rekao je Dejan Peković (50) gostujući u emisiji "Fudbal fest" i nastavio:

- Čak su nas ti neki igrači više koštali, nego što su nam doneli. Što je najgore mi smo našoj deci napravili “blokadu”. Naša deca nemaju “rezervnu” opciju. Evo sad smo Šipčiću dali pasoš, momak ne igra u Drugoj ligi Španije, a ne zovemo Dreškovića koji je u timu godine u Mađarskoj. Može neko da se naljuti ili ne… Ja sam u jednoj emisiji pre 7-8 godina, rekao ako ne možemo da napravimo igrače kao što su Simić, Jovanović, Batak, Tanasijević, daj da se bavimo poljoprivredom onda. Posle toga nikad više nisam gostovao na RTCG.

Svi fudbaleri koje je nabrojao Dejan Peković su iz Srbije. U reprezentaciji Crne Gore trenutno igraju dvojica igrača rođenih u Srbiji, u Beogradu - Adam Marušić i Slobodan Rubežić. U ovim kvalifikacijama Srbi po rođenju koji su igrali za Crnu Goru bili su i Nikola Šipčić iz Priboja, Vukan Savićević i Uroš Đurđević iz Obrenovca.

Dejan Savićević, Novak Đoković Dejan Savićević
foto: Starsport/Peđa Milosavljević

U Crnoj Gori se trenutno razne opcije sučeljavaju i bore za čelne pozicije u Fudbalskom savezu, pošto slede izbori. Dejan Savićević, aktuelni predsednik FS Crne Gore, mogao bi posle 22 godine da izgubi funkciju, jer ima dosta oponenata.

Kurir sport

00:45

Šta su poručili selektor Dragan Stojković Piksi i kapiten Orlova Dušan Tadić uoči današnje utakmice

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track