VOJVODINA JE PREKRETNICA ZA ZVEZDU: Nenad Milijaš evocirao uspomene od pre 10 godina i povukao paralelu sa aktuelnom sezonom
Foto: www.crvenazvezdafk.com

analiza

VOJVODINA JE PREKRETNICA ZA ZVEZDU: Nenad Milijaš evocirao uspomene od pre 10 godina i povukao paralelu sa aktuelnom sezonom

Fudbal -

Poslednji put kada je Crvena zvezda imala šest bodova zaostatka u odnosu na večitog rivala, a potom osvojila titulu, bilo je u sezoni 2013/14.

Nenad MIlijaš
foto: Www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitić

Tada je tim sa kapitenskom trakom oko ruke predvodio legenda crveno-belih Nenad Milijaš. Situacija iz te sezone, kako i sam Milijaš tvrdi, izuzetno podseća na aktuelni trenutak.

- Mislim da može da se povuče paralela, jer smo i tada za domaće uslove napravili prilično kvalitetnu ekipu koja nije od starta sezone igrala na nivou. Izgubili smo od Javora na otvaranju prvenstva, pa na rođendanu Marakane protiv Donjeg Srema remizirali, a onda i od Voždovca doživeli poraz. Navijači su bili nezadovoljni, maltene na startu sezone i razumeli smo ih u potpunosti, jer definitivno nismo igrali na nivou. A ekipa je bila izuzetno kvalitetna, tu su bili Ninković, Lazović, Pečnik, Mrđa... Ništa nam nije išlo od noge, iako smo na treninzima dobro radili, pa i na utakmicama ulazili sa samopouzdanjem, ali smo kao i tim Baraka Bahara danas, praktično iz jednog šuta primali golove - prisetio se Nenad Milijaš i nastavio:

- E onda je došao večiti derbi koji smo pobedili sa 1:0, bio je novembar, sećam se, i bila je "biti ili ne biti" utakmica, govorilo se o smeni Slaviše Stojanovića, kao i o tome da ako taj derbi ne pobedimo, nema ništa od nas. Skupili smo se, preko noći se praktično ujedini i stvorili sinergiju sa navijačima koja nas je držala do kraja sezone. Ta titula mi je jedna od najdražih u karijeri.

Nenad Milijaš
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Interesantno, potvrda te sinergije došla je na meču protiv Vojvodine, u poslednjem kolu jesenjeg dela sezone, kada je Mrđa u nadoknadi postigao gol. Nastavljena je potom Milijaševim sjajnim prolećem kada je golovima iz slobodnih udaraca uspevao da probije i najčvršće "bunkere" Superlige.

- Na talasu onoga što smo izgradili u tom večitom derbiju, dakle na jednoj utakmici, došao je posle i preokret protiv Vojvodine, kao i sjajno proleće. Mogla bi ponovo Vojvodina da bude ekipa protiv koje ćemo preokrenuti sezonu u našu korist i najaviti pobednički niz koji može da traje do osvajanja titule. Ključ svega je bila sinergija koju smo stvorili sa navijačima, i sećam se da je iz utakmice u utakmicu sve više ljudi dolazilo na stadion. Atmosfera je bivala sve bolja, a mi smo postali prvaci. Kažem, verujem da će se to desiti i sa aktuelnim Zvezdinim timom koji ima sjajan stručni štab i fantastične pojedince. Verujem da će Zvezda biti prvak na kraju sezone - rekao je Milijaš.

Kurir sport

00:08

Nenad Milijaš na proslavi rođenja ćerke Kaće Grujić i Marka Gobeljić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track