REPREZENTATIVAC JUŽNE KOREJE MESECIMA ČAMI IZA REŠETAKA: Ogorčeni Klinsman pozvao kineske vlasti da oslobode njegovog igrača!
Foto: SOEREN STACHE / AFP / Profimedia

bura

REPREZENTATIVAC JUŽNE KOREJE MESECIMA ČAMI IZA REŠETAKA: Ogorčeni Klinsman pozvao kineske vlasti da oslobode njegovog igrača!

Fudbal -

Selektor reprezentacije Južne Koreje Jirgen Klinsman pozvao je danas kineske vlasti da do Božića poste korejskog fudbalera Son Jun-Hoa, koji se mesecima nalazi u pritvoru zbog sumnji na korupciju, koje kako je naveo, nisu potvrđene.

Son, koji igra za kineski Šangon Tajšan, nalazi se od maja u pritvoru pošto je, prema saopštenju kineskog Ministarstva spoljnih poslova, osumnjičen da je od privatnih lica primio mito.

Južnokorejska novinska agencija Jonhap je u maju prenela da su 31-godišnjeg fudbalera "u kontekstu njegovog pritvaranja ispitivali organi javne bezbednosti provincije Lijaoning" i navela da je on dobio podršku konzulata.

"Imamo samo jednu želju za Božić... a to je oslobađanje Son Jun-hoa jer do danas nisu pružili nijedan dokaz da je uradio nešto loše", rekao je Klinsman novinarima po povratku reprezentacije iz Kine i pobede od 3:0 u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2026. godine.

"Nadamo se da će ga kineske vlasti pustiti pre Božića, kako bi mogao da bude sa porodicom", dodao je nekadašnji nemački reprezentativac.

Na pitanje Frans presa o izjavi Klinsmana, kinesko Ministarstvo spoljnih poslova odgovorilo je da je Kina "zemlja kojom upravlja vladavina prava".

"Kina svim slučajevima pristupa striktno u skladu sa zakonom i štiti prava i interese uključenih strana", rekao je portparol ministarstva.

Ubrzo nakon hapšenja, Fudbalski savez Južne Koreje poslao je svoje predstavnike u Kinu da rade na oslobađanju igrača, ali je saopštio da je njegov advokat oklevao da to učini.

Son Jun-Ho je odigrao 20 utakmica za reprezentaciju, među kojima i tri od četiri na prošlogodišnjem Svetskom prvenstvu u Kataru.

Kurir sport/Beta

03:35

Tadić Srbija Bugarska Leskovac

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track