KRALJEVINA SRBA, HRVATA I SLOVENACA IGRAĆE NA EVROPSKOM PRVENSTVU: Zanimljiva izjava čelnika Saveza iz Ljubljane
Foto: Nenad Kostić, Igor Kupljenik/MI-PRESS / Shutterstock Editorial / Profimedia, EPA Antonio Bat

region

KRALJEVINA SRBA, HRVATA I SLOVENACA IGRAĆE NA EVROPSKOM PRVENSTVU: Zanimljiva izjava čelnika Saveza iz Ljubljane

Fudbal -

Fudbalske reprezentacije Srbije, Hrvatske i Slovenije igraće na Evropskom prvenstvu 2024. godine u Nemačkoj, od 14. juna, do 14. jula.

Dubočica, stadion Dubočica, Leskovac, Srbija
foto: Nenad Kostić

Miran Pavlin, jedan od čelnika FS Slovenije, na zanimljiv i duhovit način prokomentarisao je činjenicu da će tri reprezentacije iz nekadašnje zajedničke države igrati na EURO.

- Zahvaljujući našem doprinosu, nakon decenija, opet imamo Kraljevinu SHS na Evropskom prvenstvu - rekao je Miran Pavlin (52) za portal Nogomania.

Miran Pavlin
foto: Printskrin/Jutjub

Zanimljivo, fudbalska reprezentacija Slovenije napravila je istovetnu pauzu kao i selekcija Srbije, što se tiče učešća na evropskim prvenstvima. Dve zemlje na najvećim smotrama fudbala Evrope nije bilo pune 24 godine.

Na EURO 2000. godine Srbija, pod imenom SR Jugoslavija i Slovenija igrale su u grupi, a meč je završen rezultatom 3:3, s tim da su Slovenci imali prednost od 3:0. Jedan gol za Sloveniju dao je upravo Miran Pavlin, a dva Zlatko Zahović.

Ljubinko Drulović
foto: Saša Pavlić

Tada je na scenu stupio Ljubinko Drulović i za svega šest minuta, od 67. do 73, naša selekcija stigla je do izjednačenja. Dva puta je tada hitronogi fudbaler Porta asistirao Savu Miloševiću, a jednom je i sam pogodio mrežu Mladena Dabanovića. Kasnije je naša reprezentacija prošla grupnu fazu, a Slovenija je morala kući.

SR Jugoslavija igrala je u sastavu: Ivica Kralj, Ivan Dudić, Albert Nađ, Miroslav Đukić, Siniša Mihajlović, Slaviša Jokanović, Dejan Stanković, Vladimir Jugović, Ljubinko Drulović, Predrag Mijatović, Darko Kovačević. Sa klupe su ušli: Dragan Stojković, Savo Milošević, Mateja Kežman. Selektor je bio legendarni Vujadin Boškov.

Slovenija je igrala u sastavu: Mladen Dabanović, Željko Milinović, Darko Milanič, Marinko Galić, Džoni Novak, Aleš Čeh, Zlatko Zahović, Miran Pavlin, Amir Karić, Mladen Rudonja, Sašo Udovič. U drugom poluvremenu zaigrali su još: Milenko Aćimović, Zoran Pavlović, Milan Osterc. Slovence je sa klupe predvodio Srećko Katanec.

Kurir sport/Nogomania

03:35

Tadić Srbija Bugarska Leskovac

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track