TAKAV JE NAŠ ŽIVOT I POSAO! Obradović govorio o Partizanovoj "bolnici" i gostovanju Efesu: Jedna lopta ti odlučuje o svemu
Foto: Nenad Kostić

EVROLIGA

TAKAV JE NAŠ ŽIVOT I POSAO! Obradović govorio o Partizanovoj "bolnici" i gostovanju Efesu: Jedna lopta ti odlučuje o svemu

Košarka -

Nakon tri poraza u poslednjih deset dana, Partizan je otputovao u Istanbul na megdan Efesu u 10. kolu Evrolige, a oba tima imaju velike probleme sa povredama.

Prvo su stigle informacije da će Efes biti oslabljen neigranjem nekoliko važnih igrača, međutim to nije naročito povoljna vest za Željka Obradovića - jer i njega muče iste muke.

Tako će Partizan biti bez Kevina Pantera, Alekse Avramovića i Uroša Trifunovića na komplikovanom gostovanju, dok još nije skroz jasno šta se dešava sa Aleksom Avramovićem kome je slomljen nos u Ljubljani.

- Valjda bi tokom dana trebalo da dobijemo informacije o Aleksi, tako da i definitivno vidimo šta je sa njim. Imao je povredu zbog koje je morao u bolnicu i sigurno da neće biti sa nama u Istanbulu. Već za kasnije ćemo videti - rekao je Obradović novinarima dan uoči utakmice.

Željko Obradović
foto: Starsport

Istakao je da je Efes ekipa koja je projektovana za velike ciljeve, da ima kvalitete u napadu i odbrani, dok dobro poznaje i trenera.

- Bio mi je pomoćnik sedam godina u Fenerbahčeu - podsetio je Obradović na karijerni put Erdema Džana koji ga je letos poljubio u ruku, nakon što su igrali jedan protiv drugog na pripremama.

Ističe da Partizan mora da igra bolju odbranu, koju je evidentirao kao najslabiju tačku tima, ali dodaje da nema vremena da se pati ili raduje previše. Želi da na svakoj utakmici vidi maksimalan pristup i da igrači izvlače pouke iz grešaka.

- Nećemo odustati od toga, to je valjda najvažnije, da veruješ sam sebi. Ako si izgubio par utakmica gde odlučuje jedna lopta, jedan posed, onda ti je jasno da baš svaki skok, izgubljena lopta, svaka dobra i loša odluka dovodi do toga da si uspešan ili nisi. Na kraju krajeva, takav je naš život i posao, jedna lopta ti odlučuje uvek o svemu! - naglasio je trener Partizana.

Kurir sport

Bonus video:

03:28

Avramović posle pobede Partizana

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track