RUSI SU NAM STVARNO BRAĆA! U MOSKVI JE HLADNO, A SANKCIJE SE NE OSETE: Srđan Babić zadovoljan životom u Rusiji
Foto: Kommersant Photo Agency / ddp USA / Profimedia

spartakovac

RUSI SU NAM STVARNO BRAĆA! U MOSKVI JE HLADNO, A SANKCIJE SE NE OSETE: Srđan Babić zadovoljan životom u Rusiji

Fudbal -

Srđan Babić nekako iznenada, u smiraj prelaznog roka otišao je u Rusiju. Krajem avgusta dres španske Almerije zamenio je onim moskovskog Spartaka.

Srđan Babić
foto: Francis Gonzalez/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Srđan Babić (27) potpisao je trogodišnji ugovor sa najpopularnijim klubom u Rusiji, a Moskovljani su za njegovu slobodu platili Almeriji oko pet miliona evra.

U razgovoru za Kurir Srđan Babić otkriva kako mu je u Moskvi, u Spartaku.

- Hladno! Mnogo hladno! Ha, ha, ha... Počeo sam sezonu u Španiji kao kapiten Almerije. Ali, kada je došla ponuda iz Spartaka, nisam se dvoumio ni trena. Stigao sam u najveći klub u Rusiji. Srećan sam ovde. Kao igrač Zvezde znao sam nešto o Spartaku, ali sam se lično uverio kakav je ovo klub - rekao je Srđan Babić i nastavio:

Srđan Babić
foto: www.spartak.com

- Imali smo trening na minus devet! Najavljuju seldeće nedelje i temperature minus deset i niže. Prehladno je! Privikavam se. Za mene je ovo sve novo, jer sam igrao u Španiji i Portugalu. Volim da se nažalim, da sam iz pustinje došao na Severni pol. Iz krajnosti u krajnost. Ali, neće biti problem. I to je za ljude.

Ocenio je visoki Srbin i ambicije kluba u šampionatu.

- Ove godine prvenstvo će biti zanimljivo, jer je izjednačeno. Od trećeg do osmog mesta svi klubovi su na nekoliko bodova. Izdvojili su se Zenit, kao šampion i Krasdnodar, kao lider. Želimo da skinemo Zenit sa trona, ogroman je rivalitet sa njima. Spartak je doveo nekoliko igrača u avgustu. Nije baš lako sve to uklopiti.

Odličnu komunikaciju ima sa trenerom Spartaka Špancem Guileom Abaskalom.

- Igramo dosta bolje, nego na početku. Promenili smo i sistem. Abaskal je trener koji forsira moderan i ofanzivan fudbal, na gol više. Dobro sam se uklopio, odgovara mi njegov način rada.

Srđan Babić
foto: www.spartak.com

Otkrio je i kakav odnos imaju Rusi prema Srbima.

- Rusi i Srbi? Braća! Vole nas. Blagonakloni. Topao narod, makar su takvi moji utisci. Sankcije? Ne osete se, stvarno je sve kako treba. Zadovoljan sam u Rusiji, odgovara mi - objasnio je Srđan Babić.

Kurir sport/A. R.

00:45

Šta su poručili selektor Dragan Stojković Piksi i kapiten Orlova Dušan Tadić uoči današnje utakmice

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track