STRASTI SE NE SMIRUJU: Jedan penal zatresao Evropu! Strasti se ne smiruju ni dan kasnije! VAR, UMRI! Snimak sve objašnjava VIDEO
Foto: Ibrahim Ezzat/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kako je ovo penal?

STRASTI SE NE SMIRUJU: Jedan penal zatresao Evropu! Strasti se ne smiruju ni dan kasnije! VAR, UMRI! Snimak sve objašnjava VIDEO

Fudbal -

Dramatičan meč u okviru 5. kola grupe F viđen je u Parizu.

Pari Sen Žermen je u 98. minutu iz penala stigao do boda protiv Njukasla i tako sa dva boda prednosti ispred rivala ušao u poslednje kolo.

Gol za "Svece" je postigao Kilijan Mbape.

Ovaj penal je izazvao mnogo kontroverzi, a strasti se ne smiruju ni dan kasnije. Mnogobrojne fudbalske legende obrušile su se na glavnog sudiju meča, Poljaka Šimona Marčinjaka, ali i njegove kolege iz VAR sobe, sunarodnika Tomaža Kvajtkovskog i hrvatskog AVAR sudiju Ivana Bebeka. Kvajtkovski je već platio ceh i neće večeras biti na meču Real Sosijedad - Salcburg, a očekuje se da i glavni sudija bude suspentovan.

"Kako je, pobogu, ovo penal za PSŽ? Smešno", napisao je na društvenoj mreži X Geri Lineker.

Nekadašnji Liverpulov napadač Stan Kolimor bio je još precizniji: "VAR, UMRI, molim te".

Alan Širer, jedan od najvećih asova u istoriji Njukasla, nije krio nezadovoljstvo: "Kakva gomila sranja".

Penal za Parižane je dosuđen pošto se lopta odbila od grudi Tina Livramenta i pogodila ga u ruku. Marčinjak nije dosudio penal, ali je na intervenciju VAR sobe pogledao snimak i promenio odluku.

Kurir sport

Bonus video:

00:33

Početak utakmice u Bernu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track