SRBI OTIŠLI NA ŽREB ZA EVROPSKO PRVENSTVO: Jednu reprezentaciju "Orlovi" POSEBNO ŽELE u grupi!
Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

hamburg

SRBI OTIŠLI NA ŽREB ZA EVROPSKO PRVENSTVO: Jednu reprezentaciju "Orlovi" POSEBNO ŽELE u grupi!

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Srbije u subotu će dobiti rivale u grupi na evropskom prvenstvu Nemačkoj, koje će biti igrano do 14. juna do 14. jula. Žreb je zakazan za 18.00 časova u Hamburgu.

Srbija, Mađarska
foto: Attila KISBENEDEK / AFP / Profimedia

Direktor A reprezentacije Srbije Stevan Stojanović objašnjava da je mnogo važno za našu zemlju naći se na ovakvoj smotri.

- Velika je stvar za Srbiju, kako rezultatski, tako i finansijski. Nije mala stvar biti učesnik Šampionata Evrope, posebno što nas tamo nije bilo 24 godine. Uspeli smo kao reprezentacija da vežemo dva velika takmičenja. Ponosan sam na fudbalere, selektora, struku i FSS. Srbija je prošle godine bila na svetskoj sceni u Kataru, a sada smo i na velikoj evropskoj sceni. Fantastična stvar za Srbiju - rekao je za Kurir Stevan Dika Stojanović i dodao:

Stevan Dika Stojanović, Stevan Stojanović
foto: Nemanja Nikolić

- Boravak u Hamburgu iskoristićemo i za sportsko-diplomatsku misiju. Da obnovimo stare, ali i da izgradimo nove veze sa našim sportskim prijateljima. Biće lepa prilika videti se sa starim prijateljima.

Ono što ljude u Srbiji najviše interesuje jeste koga bi Orlovi mogli da dobiju za rivala u grupi.

- Kad pogledam sastav "šešira" mogu slobodno da kažem da je naš četvrti izuzetno kvalitetan. Pored nas, Srbije, tu je evropski prvak Italija i jaka selekcija Švajcarske. Verujem da će se tu naći Poljska i Ukrajina, kad prođu baraž. Ozbiljne selekcije. Definitivno, u prvom "šeširu" su najjače reprezentacije i koga god dobijemo odatle, svejedno je. To je isti nivo - objasnio je Stojanović, a potom nastavio:

Dragan Džajić, Dragan Stojković Piksi, Branislav Nedimović, Nenad Bjeković, Stevan Stojanović
foto: FSS

- Iz drugog i trećeg "šešira" takođe nemam bilo kakvu želju. Ali, kad već insistirate, želim Mađarsku u grupi. Veliki su nam dužnici iz kvalifikacija, dva puta su nas dobili, a nisu bili bolji. Voleo bih da im se revanširamo. Sve ostalo, moramo da igramo bez kalkulacija.

Delegacija FSS na žrebu u Hamburgu trebalo bi da bude u sastavu Dragan Stojković, Stevan Stojanović, Branislav Nedimović, Jovan Šurbatović, Nemanja Filipović, Milan Vuković i Nebojša Petrović.

Kurir sport/A. Radonić

00:45

Šta su poručili selektor Dragan Stojković Piksi i kapiten Orlova Dušan Tadić uoči današnje utakmice

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track