TORCIDA POSLALA PORUKU POSVEĆENU RATNOM ZLOČINCU: Navijači Hajduka se obratili "heroju hrvatskih gena" koji je POPIO OTROV u Hagu
Foto: Robin van Lonkhuijsen / AFP / Profimedia, Nel Pavletic / Pixel Media / Profimedia

SKANDAL KOMŠIJA

TORCIDA POSLALA PORUKU POSVEĆENU RATNOM ZLOČINCU: Navijači Hajduka se obratili "heroju hrvatskih gena" koji je POPIO OTROV u Hagu

Fudbal -

Navijači fudbalskog kluba Hajduk iz Splita, podigli su parolu posvećenu osuđenom ratnom zločincu, Slobodanu Praljku.

Na utakmici protiv Gorice, navijači okupljeni pod imenom "Torcida" posvetili su poruku čoveku koji je, nakon što je čuo presudu u Hagu, pred sudijom popio otrov zbog čega je preminuo kasnije u bolnici.

Šest godina od njegove smrti obeleženo je 29. novembra, a Hajduk je 2. decembra pobedio Goricu rezultatom 3:0.

Navijači na "Poljudu" su podigli parolu na kojoj je pisalo: "Ime će tvoje upisati stena, u čast heroju hrvatskih gena. Slobodan Praljak".

Slobodan Praljak
foto: Printskrin

Podsetimo, Praljak je 29. novembra 2017. godine u Haškom sudu zbog ratnih zločina osuđen na 20 godina zatvora, nakon čega je odlučio da sebi oduzme život.

- Slobodan Praljak nije ratni zločinac. S prezirom odbacujem vašu presudu - poručio je i popio otrov iz bočice.

Nije prvi put da navijači posvećuju poruke Praljku, a 2019. godine je Široki Brijeg kažnjen sa 10.000 maraka zbog toga što su navijači tog kluba imali parolu sa sledećim rečima: "Živeo sam časno, izdale me jude, vašu optužnicu ne prihvatam 'časni' sude".

Utakmica protiv Zvijezde 09 u okviru Premijer lige Bosne i Hercegovine je prekinuta, a prekid je trajao sve dok navijači Širokog nisu napustili stadion, jer su prethodno odbili da sklone obeležja naklonjena ratnom zločincu.

Kurir sport/A.K.

Bonus video:

00:13

SPLIT OVACIJAMA POZDRAVIO PIKSIJA: Stojković čestitao jubilej Simovcima, na regionalno finale stigao i Aleksandar Čeferin! (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track