VELIKI POVRATAK VLADANA MILOJEVIĆA U CRVENU ZVEZDU: Može li od individualaca da napravi jak tim? Delije žele odbranu DUPLE KRUNE!
Foto: Starsport©

vruć krompir

VELIKI POVRATAK VLADANA MILOJEVIĆA U CRVENU ZVEZDU: Može li od individualaca da napravi jak tim? Delije žele odbranu DUPLE KRUNE!

Fudbal -

Navijači Crvene zvezde s nestrpljenjem očekuju ozvaničenje ugovora između kluba i Vladana Milojevića.

Vladan Milojević
foto: Starsport©

Miljenik simpatizera Crvene zvezde Vladan Milojević vraća se na Marakanu posle četiri godine, godine koje su u više nego lepo sećanju ostale Delijama i ostalim navijačima. Bile su protkane uspesima u Evropi, jer je Crvena zvezda sa Vladanom Milojevićem igrača dve grupne faze Lige šampiona i potpunom dominacijom u Srbiji, osvajanjem titula.

Vladan Milojević u svojoj eri nije imao skupocen tim kao Barak Bahar. Morao je na početlu mandata da sklapa ekipu od onoga što je zatekao i izgubljenih Zvezdinih sinova. Treba se setiti leta 2017. kada je okupio ekipu na Zlatiboru, sa direktorom Zvezdanom Terzićem ubeđivao Donalda Mičela da ostane na Marakani, kao ozebao sunce čekao Vujadina Savića, Nemanju Radonjića Filip Stojkovića, izvukao ono najbolje iz Dušana Jovančića i Branka Jovičića, molio se za zdravlje Ričmonda Boaćija.

Crvena zvezda, početak priprema, pripreme, Vujadin Savić, Vladan Milojević
foto: Dragana Udovičić

Pao je tada Krasnodar, a taj duel sa ruskim klubom bila je prekretnica za Crvenu zvezdu, da se podogne iz pepela i ponovo postane jak evropski klub. Nadogradio je Vladan Milojević ekipu dovođenje El Fardu Bena. Imali su crveno-beli te godine priliku da se domognu četvrtfinala Lige Evrope protiv CSKA, ali su na moskovskih -17 ostali bez sreće i plasmana u narednu rundu.

Posle svega usledila je titula u Srbiji i kvalifikacije za Ligu šampiona od prve runde. Padali su pred Zvezdom tada redom letonski Spartaks, litvanska Suduva, slovački Spartak Trnava i na kraju Red bul Salcburg. Navijači Crvene zvezde i danas se sećaju sa ponosom te nezaboravne večeri 29. avgusta u Mocartovom gradu. U jednoj infarkt utakmici, gde je David do nogu potukao Golijata. Pokazao je taj meč svu draž fudbala, da ne pobeđuje bogatiji i moćniji, već onaj ko ima srce i veću želju za pobedom.

Salcburg, Crvena zvezda
foto: Starsport©

Te sezone pred Crvenom zvezdom je pao veliki Liverpul u režiji neverovatnog Milana Pavkova. Crveni sa Enfilda će kasnije sa Jirgenom Klopom postati prvaci Evrope, a Nemac ni danas nema objašnjenje kako su ga crveno-beli razmontirali na Marakani. I veliki Karlo Ančeloti nije se sa Napolijem naigrao i radovao na punoj Marakani. Moćni PSŽ slavio je pobedu nad Crvenom zvezdom u Beogradu, kao da je uzeo toliko željeni "ušati pehar".

Naredne sezone, Crvena zvezda je bila bolja od Jang Bojsa i ponovo je zaigrala u Ligi šampiona. Ovaj put bilo je nešto više novca, kupljen je Marko Marin kojeg je Vladan Milojević znao da uklopi u ekipu i iz njega izvuče sve ono najbolje. Zvezda nije mogla ništa protiv Bajerna i Totenhema, ali je u Beogradu pobedila Olimpijakos, nesrećno izgubila u Pireju, za dostojanstven oproštaj od Evrope.

Marko Marin, Vladan Milojević
foto: Starsport©

Usledilo je tada određeno zasićenje kod Vladana Milojevića o kojem nikada nije pričao. Kao da je izgubio potrebnu energiju, pa je oko Svetog Nikole, odlučio da kormilo prepusti Dejanu Stankoviću. Rastao se Vladan Milojević sa Crvenom zvezdom kao prijatelj, gospodski, svestan da će se jednog dana vratiti na velika vrata. I, eto, došao je i taj dan.

Oni trezveniji poznavaoci prilika u Crvenoj zvezdi pozivaju na oprez i smatraju da će Vladan Milojević biti oročen do juna meseca, bez obzira na ugovor koji bude potpisao. Naime, od odlaska sa Marakane popularni Miloje nije imao velikih rezultata. Neslavno je završavao u Al Ahliju i Al Etifaku iz Saudijske Arabije, grčkom AEK, kiparskim klubovima Apoelu i Apolonu. Ovaj poslednji napustio je posle loših rezultata i prepuštanja liderske pozicije. Slovio je Vladan Milojević i kao mogući kandidat za selektora Srbije i naslednika Dragana Stojkovića Piksija po završetku Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

Vladan Milojević
foto: Starsport©

Sada ćemo da vidimo kako i na koji način će Vladan Milojević uspeti da složi Zvezdine skupocene fudbalere različitih karaktera, velike gordosti i sujete. Hoće li uspeti u onome, što nije pošlo za rukom Baraku Baharu, da od jakih individualaca napravi moćan tim i ostvari primarni cilj, da odbrani duplu krunu. Ne treba zaboraviti, valjda je sada jasno i svima na Marakani, večiti rival Partizan, nikada se ne sme potceniti, niti se taj klub treba na bilo koji način omalovažavati. Jednostavno, tako nešto nije zvezdaški.

Kurir sport/A. Radonić

01:50

Mijatović posle poraza od Sitija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track