SVI SE PITAJU ŠTA JE "361" ? Jokić zbog anonimnih Kineza odjavio moćne Amere! Dobiće BOGATSTVO i nešto što je odavno zaslužio!
Foto: Michael Reaves / Getty images / Profimedia, USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

neočekivan potez

SVI SE PITAJU ŠTA JE "361" ? Jokić zbog anonimnih Kineza odjavio moćne Amere! Dobiće BOGATSTVO i nešto što je odavno zaslužio!

Košarka -

Najbolji igrač NBA lige i aktuelni MVP finala Nikola Jokić žestoko je uzdrmao industriju patika, pošto je odlučio da napusti moćni američki brend "Najki" i potpiše višegodišnju saradnju sa prilično anonimnom kineskom kompanijom "361 Degrees".

Dvostruki MVP lige čitavu NBA karijeru igrao je u patikama najpoznatijeg američkog breda "Najki". Međutim, uprkos tome što je bio najdominantniji igrač lige u poslednje tri sezone, Srbin nikada nije dobio svoj model patika od "Swoosh-a". Bio je jedini MVP od 2008. godine koji nije imao svoj potpis na patikama, ali to će se sada promeniti.

Šta je 361?

Brend 361, tačnije "361 stepen (361 Degrees)" je kompanija sa sportsku opremu koja je osnovana 2003. godine u Kini.

Ovaj uspešni, brzorastući brend, koji je sve prisutniji u košarci potpisivanjem saradnje sa najboljim igračem sveta najavio je žestok "udar" na NBA.

"Najki" nije ispoštovao srpskog košarkaša. Iako je čitavu karijeru sarađivao sa ovim brednom, nikada nije dobio prepoznatljivu patiku, bio je prinuđen da se zadovolji serijom ličnih izdanja. Međutim njegov novi ugovor sa "361" će mu konačno omogućiti da dobije svoj model sa potpisom.

U međuvremenu, Jokić će nositi "361 Big3 Future High" model patika koji košta oko 300 dolara.

Svi detalji ugovora još uvek nisu poznati. Američki mediji otkrivaju da je reč o višegodišnjoj saradnji koja će Nikoli doneti vrtoglavu zaradu, ali nije otkriveno o kojoj sumi se radi.

Zanimljivo, trenutno samo četvorica igrača u NBA ligi nose "361" patike, ali nema sumnje da će ih nakon Jokićevog potpisa biti sve više i više.

Nikola Jokić
foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Zaštitna lica kineskog brenda:

Nikola Jokić - Denver Nagets

Aron Gordon - Denver Nagets

Kentavijus Koldvel Poup - Denver Nagets

Spenser Dinvidi - Bruklin Nets

Eron Gordon
foto: Printscreen

Kurir sport/J.M.

00:38

Nikola Jokić lumpuje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track