"PARNI VALJAK" NA BRAZILSKI POGON: Mateus Saldanja nastavlja NESTVARAN niz? Ako se istorija ponovi - Partizan OSVAJA TROFEJ!
Foto: Starsport

kakva serija

"PARNI VALJAK" NA BRAZILSKI POGON: Mateus Saldanja nastavlja NESTVARAN niz? Ako se istorija ponovi - Partizan OSVAJA TROFEJ!

Fudbal -

Mateus Saldanja za kratko vreme postao je heroj navijača Partizana, a sada će dobiti priliku da nastavi jedan nestvaran niz brazilskih fudbalera u crno-belom dresu.

Saldanja je ove sezone "iks faktor" u igri tima iz Humske i sa 14 postignutih pogodaka lider je na listi strelaca Superlige Srbije, a Partizan će upravo zbog njegovih golova 2024. godinu dočekati na vrhu. Poslednji u nizu koji je vadio loptu iz mreže posle šuta Saldanje bio je Omri Glazer, a ovaj gol doneo je pobedu Partizanu u 171. večitom derbiju.

Uz odlične igre u Superligi, Saldanja je postigao jedan gol i u kvalifikacijama za Ligu konferencija, a dao je i odlučujući penal protiv Grafičara u Kupu, kada je hladnokrvno "bocnuo" golmana mlade reprezentacije Srbije Ivana Gutešu.

Ako nastavi u ovom ritmu, Mateus Saldanja mogao bi da potvrdi jedno nepisano pravilo! O čemu se zapravo radi?

Tokom istorije, dres Partizana nosilo je ukupno 11 fudbalera - Anderson Markeš, Gabrijel Kleo, Eduardo Pašeko, Eliomar Silva, Everton Luiz, Fabrisio Dornelaš, Viktor Ugo, Žuka, Leonardo, Vašington i Mateus Saldanja.

Kleo, Leonardo i Saldanja su ostali upamćeni po golovima, Everton Luiz i Žuka po fenomenalnim partijama i fanatičnoj borbenosti, Vašington po visini i pokušaju salta prilikom proslave retkih golova, dok ostali i nisu toliko oduševili.

Ipak, svaki od crno-belih Brazilaca osvojio je bar jedan trofej, dok je Fabrisio Dornelaš jedini koji nije imao priliku da podigne pehar šampiona Srbije!

Anderson Markeš, Eduardo Pašeko i Eliomar Silva osvojili su po je jednu titulu, Fabrisio Dornelaš ima samo jedan Kup, Kleo dve titule i Kup, Eduardo Pašeko jednu titulu, Žuka ima dve duple krune, Viktor Ugo i Leonardo po jednu duplu krunu, Vašington i Kleo imaju po dve titule i jedan Kup, dok Everton Luiz ima jednu titulu i tri Kupa.

Sada će Mateus Saldanja pokušati da nastavi ovaj niz i Partizanu donese bar jedan trofej. Šta vi mislite, da li će u tome i uspeti?

Partizanovi Brazilci:

Anderson Markeš (2011-2012)

Anderson Markeš
foto: Starsport

Gabrijel Kleo (2009-2011)

Kleo, Partizan
foto: Starsport©

Eduardo Pašeko (2011-2012)

Eduardo Pašeko
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Eliomar Silva (2012-2013)

Everton Luiz (2016-2018)

Everton Luiz, Everton Luiz
foto: FK Partizan/ Miroslav Todorović

Fabrisio Dornelaš (2015-2016)

Fabrisio Dornelaš
foto: Starsport

Viktor Ugo (2007-2008)

Viktor Ugo
foto: Starsport

Žuka (2007-2009)

Žuka
foto: Starsport

Leonardo (2016-2017)

Leonardo, Partizan
foto: @starsport

Vašington (2009-2010)

Vašington
foto: Starsport

Mateus Saldanja (2023 - ?)

Mateus Saldanja
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Kurir sport

BONUS VIDEO:

03:25

Nikolić posle trijumfa Partizana u 171. večitom derbiju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track