FIFA IZBACUJE BRAZIL? "Zemljotres" u svetu fudbala, moguća BRUTALNA kazna i suspenzija!
Foto: ULMER / imago sportfotodienst / Profimedia

haos u najavi

FIFA IZBACUJE BRAZIL? "Zemljotres" u svetu fudbala, moguća BRUTALNA kazna i suspenzija!

Fudbal -

Sprema se "zemljotres" u svetu fudbala, FIFA je upozorila Brazilsku fudbalsku konfederaciju (CBF) na moguću žestoku kaznu i to zbog mešanja politike u sport.

Čelnici Međunarodne fudbalske federacije izrazili su zabrinutost zbog izbora u vrhu Saveza Brazila i mogućeg odlaska Ednalda Rodrigeša sa mesta prvog čoveka. FIFA smatra neosnovanim sklanjanje Rodrigeša sa ove pozicije i zapretila je sankcijama, uključujući i suspenziju sa međunarodnih takmičenja.

- To će takođe značiti da službena lica, timovi i klubovi CBF, više neće moći da učestvuju u međunarodnim takmičenjima, sve dok je suspenzija na snazi - navodi se u otvorenom pismu FIFA.

Dakle, FIFA bi mogla da eliminiše Brazil iz sveta fudbala zbog mešanje vrha države u izbor za predsednika tamošnjeg fudbalskog Saveza, a situacija je krenula da se komplikuje 7. decembra kada je sud u Rio de Žaneiru oduzeo Rodrigešu mesto predsednika CBF. FIFA je ovu odluku smatrala kršenjem sopstvene povelje o nemešanju državnih organa.

Izbori su zakazani za januar naredne godine, a čelnici Svetske fudbalske organizacije poslaće svoje ljude na lice mesta. Izaslanici FIFA u Brazil stižu 8. januara i ako se unapred održi izbor za novog predsednika fudbalske federacije uslediće i kazne.

Kurir sport / Ž.S.

BONUS VIDEO:

08:43

SRBIN FUDBALSKA LEGENDA MEKSIKA! Kod nas je NEPOZNAT, a njegov potez ušao je u anale PARTIZANA! Ovo ime odjekivalo je širom sveta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track