GOTOVO JE! LAZAR SAMARDŽIĆ IMA NOVI KLUB: Sve je poznato! Dogovoreni svi detalji! Srbinu godišnja plata od TRI MILIONA EVRA
Foto: Mairo Cinquetti/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

transfer

GOTOVO JE! LAZAR SAMARDŽIĆ IMA NOVI KLUB: Sve je poznato! Dogovoreni svi detalji! Srbinu godišnja plata od TRI MILIONA EVRA

Fudbal -

Lazar Samardžić (21) praktično je dogovorio transfer sa Napolijem, pišu brojni italijanski mediji.

Lazar Samardžić
foto: Jonathan Moscrop / Zuma Press / Profimedia

Dolazak veznog fudbalera Udinezea i srpske reprezentacije najavljen je na zvaničnoj stranici Napolija na zanimljiv način. Momak u plavom dresu sa brojem 24 koji je uslikan sa leđa i koji ima frizuru koja neodoljivo podseća na Lazara Samardžića jasno pokazuje koga je izabrao gazda Aurelio De Laurentis. Prethodnih dana Lazarev otac Mladen pregovarao je sa sportskim menadžmentom Napolija.

Italijanski mediji otkrivaju detalje pregovora. Napoli će Udinezeu platiti 20.000.000 evra fiksno za obeštećenje, a onda i još 5.000.000 evra kroz eventualne bonuse. Klub iz Udina napravio je sjajan posao, jer je Samardžića doveo iz Lajpciga za samo 3.000.000 evra pre dve ipo godine.

Što se tiče ličnih uslova fudbalera, Lazar će potpisati petogodišnji ugovor sa Napolijem, gde će mu godišnja plata iznositi 2.500.000 evra, sa bonusima. Koliko su to dobri uslovi svedoči i poređenje da Gruzijcom Hvičom Kvarachelijom, jednom od zvezda Napolija, koji po sezoni zarađuje 1.000.000 evra.

Lazar Samardžić trebalo bi da u Napoliju zameni iskusnog Poljaka Pjotra Zjelinskog, a klub sa juga Italije iskoristio je novac dobijen od Elifa Elmasa koji je otišao u Lajpcig, za transfer reprezentativca Srbije. Italijanski mediji pišu da će ugovor biti ozvaničen u naredna 24 sata.

Kurir sport

00:30

Piksi na Puškaš Areni

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track