KAD KLADIONIČARSKA MAFIJA UDARI NA PREMIJER LIGU! Skandal koji je okončan ZATVOROM: Gašenje struje, prekidi mečeva i PREVARA VEKA!
Foto: Bildbyran / Zuma Press / Profimedia

skandal

KAD KLADIONIČARSKA MAFIJA UDARI NA PREMIJER LIGU! Skandal koji je okončan ZATVOROM: Gašenje struje, prekidi mečeva i PREVARA VEKA!

Fudbal -

Krajem 20. veka Premijer liga bila je na udaru kladioničarske mafije, a velika prevara je okončana na neočekivani način i svi umešani završili su u zatvoru.

O čemu se zapravo radi?

Sezonu 1997/98 elitnog engleskog fudbalskog takmičenja obeležili su velika borba za titulu između Arsenala i Mančester junajteda u kojoj je tim iz Londona sa 78 bodova, jednim više od "crvenih đavola" prvi prošao kroz cilj, ali i česti prekidi utakmica zbog - problema sa strujom!

U centru pažnje bili su mečevi Vest Hema i Kristal Palasa, Vimbldona i Arsenala, kao i Čarltona i Liverpula, a na svim ovim utakmicama dešavalo se isto - posle velike borbe u prvom poluvremenu, u nekom trenutku drugog dela igre nestajalo je struje i susreti su se prekidali i nisu se nastavljali istog dana.

Jednom je to moglo slučajno da se desi, da kažemo i drugi put, ali kada se desilo treći put pokrenuta je istraga koja je dovela do šokantnog otkrića! Naime, nestanci struje uopšte nisu bili slučajni, već dobro režirani, a kompletnim slučajem rukovodila je kladioničarska mafija iz Azije!

Pojedinci su pronašli "rupu u sistemu" koja je glasila - ako se utakmica prekine u bilo kom trenutku drugog poluvremena kao konačan rezultat na kladionici računa se onaj koji je na semaforu stajao u trenutku prekida. Zbog toga su ljudi iz Malezije potkupljivali ljude na stadionima, davali im novac kako bi ovi isključili struju u trenutku kada bi njima to odgovaralo, a pre meča su uplaćivali velike sume na konačan rezultat.

Premijer liga
foto: Bildbyran / Zuma Press / Profimedia

Či Ke Vong, Eng Hva Lim, Rodžer Firt i Vaj Jen Liju dobili su zatvorske kazne kada se prevara otkrila, a pred lice pravde su izašli kada je prijatelj čoveka koji je zadužen za električnu energiju na stadionu Čarltona, posle meča protiv Liverpula sve ispričao policiji.

Či Ke Vong i Eng Hva Lim dobili su po četiri godine zatvora, Rodžer Firt, koji je bio šef obezbeđenja na stadionu Čarltona, osuđen je na 18 meseci, dok je Vaj Jen Liju zaradio dve godine i šest meseci robije.

Kurir sport / Ž.S.

BONUS VIDEO:

08:43

SRBIN FUDBALSKA LEGENDA MEKSIKA! Kod nas je NEPOZNAT, a njegov potez ušao je u anale PARTIZANA! Ovo ime odjekivalo je širom sveta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track