TRI ZVEZDINA KLINCA IDU NA PRIPREME NA KIPAR: Radi se o velikim talentima koji bi mogli da budu lepa perspektiva kluba!
Foto: FK Crvena Zvezda

milojev izbor

TRI ZVEZDINA KLINCA IDU NA PRIPREME NA KIPAR: Radi se o velikim talentima koji bi mogli da budu lepa perspektiva kluba!

Fudbal -

FK Crvena zvezda sutra počinje pripreme za prolećni deo sezone. Trener Vladan Milojević izvršiće prozivku na stadionu "Rajko Mitić".

Vladan Milojević
foto: Starsport©

Crvena zvezda nastavlja praksu da na pripreme vodi nekoliko mladih igrača poniklih u omladinskoj školi. Tako će se u sredu ujutro na Marakani, uz prvotimce naći i trojica najnadarenijih mladih fudbalera - Veljko Milosavljević, Andrija Maksimović i Viktor Radojević.

Veljko Milosavljević
foto: FK Crvena zvezda

Veljko Milosavljević, rošeni Požarevljanin, ima 16 godina i igra na poziciji centralnog štopera. Radi se o momku koji je visok 190 centimetara, izrazito korpulentan i snažan za svoj uzrast. Odigrao je tokom jeseni utakmice protiv Mančester sitija, Lajpciga i Jang bojsa u omladinskoj UEFA Ligi šampiona. Debitovao je i za prvi tim Crvene zvezde sa 16 godina, tri meseca i 20 dana, u šesnaestini finala Kupa Srbije, u pobedi nad Trajalom u Kruševcu od 6:0. Standardan je član reprezentacije Srbije, uzrasta do 17 godina.

Andrija Maksimović
foto: www.crvenazvezdafk.com

Andrija Maksimović takođe ima 16 godina, ali je već osetio čari seniorskog fudbala. Igrao je jesenji deo sezone za Grafičar u Prvoj ligi Srbije, a bio je standardan kod trenera Nenada Milijaša u omladinskoj Ligi šampiona, čak je dao gol mančester sitiju. Rođen je u Novom Pazaru, a za prvi tim Crvene zvezde debitovao je protiv Radničkog iz Niša u osmini finala Kupa Srbije, sa 16 godina, šest meseci i jednim danom. Postigao je šest golova u Grafičaru kod trenera Marka Neđića.

Viktor Radojević
foto: www.crvenazvezdafk.com

Viktor Radojević, momak iz Mladenovca, ima 19 godina i prvi put ide sa prvim timom Crvene zvezde na pripreme. Dugi niz godina mladi levi bek je pod budnim okom stručnjaka na Marakani. Radi se o fudbaleru izrazitih brzinskih sposobnosti sa odličnim centaršutem, koji ne zapostavlja defanzivu. Visok je 175 centimetara i mogao bi u prolećnom delu sezone da bude alternativa Milanu Rodiću, ukoliko se nametne Vladanu Milojeviću. Kurir je još pre dve ipo godine pisao o Viktoru Radojeviću kao projektu kluba, jer pre njega nisu prošli Marko Konatar i Uroš Blagojević.

Fudbaleri Crvene zvezde odlaze na Kipar, u mesto Pafos 15. januara, gde će trenirati i raditi do 2. februara. Predviđeno je da odigraju pet utakmica. Zasad je poznato da će posle bazičnog dela priprema prvi meč odigrati protiv jednog kiparskog niželigaša. Potom će crveno-beli igrati protiv Mladosti iz Lučana i Spartaka iz Subotice, a onda i sa mađarskim Zalaegeršegom. Još nije poznato protiv koje ekipe će Crvena zvezda imati generalnu probu pred povratak u Srbiju i start Superlige.

Kurir sport/A. R.

01:36

Jovan Mijatović Božićni intervju za Kurir drugi deo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track