PORODICA LEGENDARNOG FUDBALERA PROLAZI KROZ PAKAO: Ozbiljno se zamerili italijanskoj MAFIJI! Sestri već ZAPALJENA dva automobila!
Foto: LOIC VENANCE / AFP / Profimedia

horor

PORODICA LEGENDARNOG FUDBALERA PROLAZI KROZ PAKAO: Ozbiljno se zamerili italijanskoj MAFIJI! Sestri već ZAPALJENA dva automobila!

Fudbal -

Porodica legendarnog fudbalera Milana, Đenara Gatuza, ozbiljno se zamerila jednoj od najdominantnijih italijanskih mafijaških organizacija.

Italijanski list "Il Mesađero" objavio je da mafija pravi pakao od života bivšem šampionu sveta sa Italijom i Evrope sa Milanom, a sada treneru Olimpik Marseja.

Prema pisanju tamošnjih medija, Gatuzo je bio uznemiravan i bilo mu je prećeno, toliko da je platio mafiji 'Ndrangeta' novac za zaštitu. Nedeljama i mesecim je njegova porodica bila pod pretnjama kalabrijske mafija i cilj joj je bio da dobije mito za izgradnju fotonaponskih sistema na zemljištu u vlasništvu oca i sestre bivšeg fudbalera, a za koje je Gatuzov otac dobio 80.000 evra.

Kada je predlog gangstera odbijen, život porodice Gatuzo pretvorio se u pravu noćnu moru. Nepoznata osoba je 17. oktobra zapalila automobil Đenarove sestre Ide, a dva meseca kasnije izgoreo joj je još jedan auto. Ova serija zastrašujućih incidenata uterala je strah u kosti porodici fudbalera.

Kako bi se pobrinuo za njihovu bezbednost Gatuzo je angažovao profesionalce, ali to nije rešilo problem. Ida je na kraju slučaj prijavila policiji. Tokom postupka otkriveno je da je Đenaro takođe bio primoran da se uključi. On je pristao na zahteve mafije tako što je 10. januara preko prijatelja uplatio 3000 evra.

Policija je nedavno uhapsila osobu odgovornu za paljenje Idinih automobila, kao i osobu koja je organizovala taj čin. Međutim, to su samo dva operativca iz ogromne kriminalne mreže koja se okomila na porodicu fudbalera.

'Ndrangeta' je kriminalna organizacija sa sedištem u Kaalbriji i krajem 20. i početkom 21. veka postala je veoma uticajna i moćna, a američki diplomatski izvori procenjuju da je trgovinom drogom i sličnim kriminalnim aktivnostima 2022. činila najmanje 3 odsto bruto društvenog proizvoda Italije.

Kurir sport/Mondo/J.M/essanews

01:44

FBI postavio zamku kriminalcima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track