POBEDIO RAK, PA POSTAO HEROJ NACIJE! Pre dve godine svi su se MOLILI za njega, a sada mu se DIVE: Fudbalska bajka i dalje traje!
Foto: Samuel Shivambu/ BackpagePix / PA Images / Profimedia

rođeni pobednik

POBEDIO RAK, PA POSTAO HEROJ NACIJE! Pre dve godine svi su se MOLILI za njega, a sada mu se DIVE: Fudbalska bajka i dalje traje!

Fudbal -

Fudbal često zna da režira najlepše priče, a jedna bajka posebno je aktuelna posle polufinalnih mečeva Kupa afričkih nacija. Sebastijan Ale je svojim golom odveo Obalu Slonovače u finale, a pre manje od dve godine bilo je veliko pitanje da li će preživeti.

Tada je Ale prešao iz Ajaksa u Borusiju Dortmund, a malo posle transfera dijagnostifikovan mu je rak testisa. Morao je u julu 2022. godine Ale da prekine karijeru i čitava planeta molila se za njegovo zdravlje! Poruku podrške poslao mu je i kapiten reprezentacije Srbije, Dušan Tadić, koji je sa Aleom igrao u Ajaksu.

- Brate, razoren sam vestima koje čujem o tvom zdravlju. Uvek si bio pozitivan i tako jak, siguran sam da će biti dobro. Nikada ne odustaj! Želim ti sve najbolje i mislim na tebe u ovim izazovnim vremenima - napisao je tada Dušan Tadić na Instagramu.

Samo četiri dana nakon što su doktori otkrili tumor Aleu, reprezentativac Obale Slonovače je operisan, a srećom po igrača sve je prošlo odlično, pa se on brže od očekivanog vratio treninzima.

- Zdravo, ljudi, konačno sam se vratio. Nije bilo lako, ali uz vašu podršku je bilo bolje i jednostavnije uraditi to. Tako da se radujem tome što ću vas videti na stadionu za neke pobede - napisao je Ale kada se vratio na teren.

Ubrzo je Sebastijan Ale nastavio da teroriše protivničke golmane, a fudbalska bajka bi najlepši nastavak mogla da dobije na Kupu afričkih nacija. Obala Slonovače uz dosta sreće prošla je grupnu fazu takmičenja kao četvrta najbolja trećeplasirana ekipa i u osmini finala išla je na moćni Senegal koji je izbacila na penale.

Zatim je pao i Mali, da bi u polufinalnom meču protiv Demokratske republike Kongo Sebastijan Ale postigao pogodak u 65. minutu i odveo je svoju reprezentaciju u finale gde će se u nedelju od 21 čas sa Nigerijom boriti za trofej.

Sebastijan Ale
foto: FRANCK FIFE / AFP / Profimedia

Fudbalska bajka i dalje traje i kakav god da bude rezultat finalnog meča - neće se završiti! Sebastijan Ale pokazao je da su čuda moguća i njegovo vreme tek dolazi!

Kurir sport / Ž.S.

BONUS VIDEO:

08:43

SRBIN FUDBALSKA LEGENDA MEKSIKA! Kod nas je NEPOZNAT, a njegov potez ušao je u anale PARTIZANA! Ovo ime odjekivalo je širom sveta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track