OTVORENE PRETNJE, CRTANJE METE NA ČELU... Navijači PODIVLJALI zbog bogatih Arapa i sve ZGROZILI: "ZASTRAŠUJUĆE, sada su PRETERALI"
Foto: Justus Stegemann / imago sportfotodienst / Profimedia

haos

OTVORENE PRETNJE, CRTANJE METE NA ČELU... Navijači PODIVLJALI zbog bogatih Arapa i sve ZGROZILI: "ZASTRAŠUJUĆE, sada su PRETERALI"

Fudbal -

Navijači HSV-a i Hanovera napravili su haos na meču ova dva tima, a sve zbog ulaska Saudijskog investicionog fonda (FIB) u nemački fudbal. Susret je zbog divljanja vandala u više navrata prekidan, a sve je u jednom trenutku otišlo predaleko.

Navijači Hanovera su prvo katancima za bicikl vezali gol, a onda ubacivali novčiće na teren, ali je pravi problem nastao kada su otvoreno zapretili prvom čoveku ovog kluba, Martinu Kindu.

Hanover
foto: nordphoto GmbH/ Witke / imago sportfotodienst / Profimedia

Istakli su transparent na kom je Kindu nacrtana meta i koga "cilja" snajper, te je sudija rešio da prekine utakmicu dok se sve ne reši.

Početak drugog poluvremena kasnio je više od 10 minuta, a nadoknada je na kraju iznosila čak oko 20, gosti su slavili sa 4:3, ali se za utakmicu čulo zbog divljanja huligana koji su sve zgrozili.

- Ovo je bilo odvratno. Hanoverovi ultrasi nisu samo utakmicu na 'Volksparkstadionu' doveli do ivice otkazivanja već su jasno prešli granicu na zastrašujući način. Ovo se ne može opravdati ljutnjom na vlastitog šefa ni činjenicom da se već preterivalo u prošlosti. Storksova odluka da prekine utakmicu i pošalje igrače u svlačionicu bila je logična. Sada su stvarno preterali - stajalo je u izveštaju "Kikera", a na njihove reči nadovezao se i "Bild":

- Ovo više nema nikakve veze sa slobodom izražavanja. Ovo nadilazi akcije poput bacanja teniskih loptica ili postavljanja katanaca na stative. Ovo je jasna pretnja smrću i tako je pravno treba tretirati.

Kakve kazne čekaju vinovnike incidenta ostaje da se vidi.

Kurir sport / Ž.S.

BONUS VIDEO:

08:43

SRBIN FUDBALSKA LEGENDA MEKSIKA! Kod nas je NEPOZNAT, a njegov potez ušao je u anale PARTIZANA! Ovo ime odjekivalo je širom sveta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track