PARTIZAN NAMERIO POJAČANJE IZ RUSIJE KAKO BI REŠIO DVA PROBLEMA ODJEDNOM: Međutim, pravilo FIFA sprečilo posao crno-belima
Foto: Starsport/Srđan Stevanović

u magli

PARTIZAN NAMERIO POJAČANJE IZ RUSIJE KAKO BI REŠIO DVA PROBLEMA ODJEDNOM: Međutim, pravilo FIFA sprečilo posao crno-belima

Fudbal -

FK Partizan bio je na dobrom putu da reši pitanje štopera posle povrede pojačanja iz Kragujevca Nikole Miličića, ali...

Uroš Drezgić
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Do kraja prelaznog roka ostalo je nekoliko dana, tačnije biće zatvoren 16. februara. Čelnici Partizana veruju da će do tada na besplatnu pozajmicu dobiti Uroša Drezgića iz ruskog kluba Rubin Kazanj, piše Mocartsport. Mada, pitanje je koliko će biti moguće realizovati ovaj transfer, jer je Drezgić sezonu počeo u Čukaričkom, potom prešao u Rubin, a prema pravilima FIFA ne bi mogao da promeni i treći klub u jednoj sezoni.

Crno-belima mnogo znači što ne bi morali da ulože nijedan evro u dolazak mladog reprezentativca Srbije, koji se nije najbolje snašao u Rusiji. Uroš Drezgić, da podsetimo, prodat je krajem letnjeg prelaznog roka, a njegov bivši klub Čukarički zaradio je 1.500.000 evra.

Uroš Drezgić
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Potencijalni dolazak Uroša Drezgića u Humsku rešio bi sve glavobolje trenera Igora Duljaja kada je u pitanju pravilo "bonus igrača", jer 190 centimetara visoki štoper ima 21 godinu. Iako je Drezgić bio jedan od najboljih igrača u redovima Čukaričkog prošle sezone, nije uspeo da se nametne u Rusiji treneru Rubina Rašidu Rahimovu, koji je više poverenja imao u nekadašnjeg štopera crno-belih Igora Vujačića. Tako je Uroš Drezgić odigrao samo dve utakmice u Kupu Rusije, dok u prvenstvu nije dobio nijedan minut.

Ljudi iz Partizana zapazili su Uroša Drezgića prošle sezone, kada je u meču Čukaričkog i Partizana u potpunosti neutralisao iskusnog napadača Rikarda. Pokušali su da pričaju sa ljudima sa Banovog brda tokom leta, međutim nisu želeli da plate cenu od 1.500.000 evra, koliko su dali Rusi mesec dana kasnije.

Kurir sport

00:25

Igor Duljaj: Niko ne voli i ne poštuje Partizan kao on

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track