PROSINEČKI VRAĆA IVANIĆA U REPREZENTACIJU? Odbio da igra protiv LAŽNE DRŽAVE i završio sa Crnom Gorom! Čuveni Hrvat bi da ga vrati
Foto: AP Darko Vojinovic

IZNENADA

PROSINEČKI VRAĆA IVANIĆA U REPREZENTACIJU? Odbio da igra protiv LAŽNE DRŽAVE i završio sa Crnom Gorom! Čuveni Hrvat bi da ga vrati

Fudbal -

Novi selektor reprezentacije Crne Gore, Robert Prosinečki, gostujući na "RTCG" govorio je o aktuelnim temama.

Legendarni hrvatski fudbaler bio je gost emisije "Fudbal fest" u kojoj je pričao o planovima za naredni period.

Između ostalog, upitan je i o potencijalnom povratku Mirka Ivanića u nacionalni tim.

Fudbaler Crvene zvezde je, nakon što je odigrao jednu utakmicu za mladu reprezentaciju Srbije, u martu 2017. godine debitovao za Crnu Goru u periodu kada je Ljubiša Tumbaković bio selektor. Dva godine kasnije odigrao je i svoju poslednju utakmicu za nacionalni tim.

Bio je to 25. mart i meč protiv Engleske u Podgorici u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Naredno kolo, Crna Gora je u junu 2019. na istom mestu igrala protiv reprezentacije tzv Kosova. Ivanić nije želeo da igra tu utakmicu i tada je njegova reprezentativna karijera prekinuta.

Mirko Ivanić
foto: Starsport

Sada se njegov povratak pominje kao moguća opcija.

- Zvezda je moj klub i pratim sve što se tamo dešava. Ivanić je već godinama lider te ekipe i nema sumnje da bi nam takav igrač puno značio u reprezentaciji - rekao je Prosinečki.

Veliki Žuti je otkrio da još uvek nije poznat pun sastav stručnog štaba koji će sa njim raditi u reprezentaciji. Poručio je i da Crnu Gora čeka težak posao u Ligi nacija u kojoj će igrati u grupi sa Turskom, Velsom i Islandom.

- Ne znam da li je grupa u Ligi nacija atrakitivna, ali je Turska sigurno atraktivna, jedna reprezentacija koja je sve bolja i bolja. Imao sam puno prilika da gledam i Vels i Tursku protiv Hrvatske u kvalifikacijama za Euro, tako da se radi sigurno o dobrim reprezentacijama. Turci su u zadnje vreme su promenili selektora, sa Montelom mislim da su puno bolji, puno opasniji. Grupa je svakako po meri, mislim da se sa svima može igrati, na kraju moramo biti zadovoljni sa žrebom - rekao je novi selektor Crne Gore.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track