PARTIZAN NAŠAO REŠENJE ZA LEVOG BEKA: Crno-beli se pojačali iz Čukaričkog, dobro poznato lice ponovo u Humskoj!
Foto: EPA/SZILARD KOSZTICSAK

crno-beli sve jači

PARTIZAN NAŠAO REŠENJE ZA LEVOG BEKA: Crno-beli se pojačali iz Čukaričkog, dobro poznato lice ponovo u Humskoj!

Fudbal -

Aleksa Janković novo je pojačanje Partizana za nastavak prolećnog dela sezone.

Janković je povratnik među crno-bele iz Čukaričkog.

Dvadesettrogodišnji krilni napadač je stavio paraf na ugovor u trajanju od godinu i po dana uz opciju produžetka za isti period, a u Humsku je stigao bez obeštećenja, ali će na račun kluba sa Banovog brda biti prebačeno 20 odsto od naredne prodaje ukoliko do iste dođe.

Partizan, Aleksa Janković
foto: Partizan.rs

Janković posle četiri godine ponovo stiže među crno-bele i koji je za to vreme nosio i dres Voždovca, trebalo bi da konkuriše za drugo mesto u timu, u odnosu na ono na šta je navikao. Reč je o poziciji levog beka, pošto su u Humskoj procenili da bi mogao da se snađe i na tom mestu, gde im je pojačanje bilo neophodno.

Nakon odlaska Zlatana Šehovića u Ordabasi, Janković će pojačati konkurenciju Nikoli Antiću.

Reč je o momku čiji talenat nije bio sporan, ali do sada isti nije uspeo da dođe do izražaja. Razlog jesu bile česte povrede, pa je tako ove sezone odigrao svega jedanaest mečeva za Čukarički, a prethodne tek osam.

Janković je prošao sve selekcije Partizana, a 2019. godine bio je priključen seniorskoj ekipi. On je zatim prešao u Voždovac, a od 2021. godine igrao je za Čukarički.

"Vraćam se kući i to je nešto najlepše što mogu da kažem. Prošao sam sve selekcije, znam kako Partizan diše, šta se traži od mene i spreman sam da dam svoj doprinos. Partizan ima sjajan tim, mnogo je toga ispred nas i mislim da smo na pravom putu", rekao je Janković za klupski sajt.

On je rekao da je pratio utakmice Partizana.

"Naše profesionalne obaveze su jedno, ali emocije su nešto sasvim drugo. Moji drugovi su u Partizanu, tu sam odrastao. Partizan je Partizan i njega svi prate, a mi ga i volimo", dodalo je 23-godišnje desno krilo.

Janković je zahvalio treneru Igoru Duljaju i upravi kluba na ukazanoj prilici.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track