FERARI PREDSTAVIO BOLID ZA NOVU SEZONU FORMULE 1 Lekler: Očekujem iskorak u odnosu na prošlu godinu
Foto: Federico Basile / IPA / ipa-agen / PA Images / Profimedia

FORMULA 1

FERARI PREDSTAVIO BOLID ZA NOVU SEZONU FORMULE 1 Lekler: Očekujem iskorak u odnosu na prošlu godinu

Ostali sportovi -

Ekipa Ferarija predstavila je novi bolid SF-24 kojim će se takmičiti u predstojećoj sezoni Formule 1.

Šef tima Frederik Vaser rekao je da "ekipa mora da nastavi tamo gde je stala prošle sezone". Na poslednjih pet trka prošlogodišnjeg šampionata vozač Ferarija Šarl Lekler je zauzeo tri pol pozicije.

"Prošla godina je bila posebna sa teškim početkom i prilično dobrim završetkom sezone. Biće uspona i padova, ali najvažnije je da ostanemo dosledni u pristupu", rekao je Vaser.

Ferari je novi bolid predstavio u video snimku objavljenom na sajtu ekipe i društvenim mrežama, a bolid je ostao u crvenim bojama.

"Očekujem iskorak u odnosu na prošlu godinu kada je bolid u pitanju. Iz utiska koji sam stekao u simulatoru, mislim da je urađen dobar posao. SF-24 bi trebalo da bude manje osetljiv i lakši za vožnju", izjavio je Lekler.

Drugi vozač ekipe Karlos Sainc je rekao da su vozači "dali precizne informacije inženjerima" kako bi pomogli da novi bolid bude što bolji i konkurentniji.

"Radujem se vožnjama, da vidim da li je u koleraciji sa utiskom koji sam imao na simulatoru, a to je da je novi bolid korak napred u odnosu na prošlu godinu", rekao je Sainc.

Predsezonska testiranja obaviće se od 21. do 23. februara u Bahreinu, a nova sezona počeće 2. marta trkom za Veliku nagradu Bahreina.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track