MBAPE JE PROŠLOST, KELAIFI NAŠAO ZAMENU! Zver od 150 miliona stiže na "Park Prinčeva"?! Vratio je titulu Napoliju posle 30 godina!
Foto: Andreas SOLARO / AFP / Profimedia

transfer "bomba"

MBAPE JE PROŠLOST, KELAIFI NAŠAO ZAMENU! Zver od 150 miliona stiže na "Park Prinčeva"?! Vratio je titulu Napoliju posle 30 godina!

Fudbal -

Najveća transfer saga u poslednjih nekoliko godina će po svemu sudeći dobiti svoj epilog na leto. Kilijan Mbape obavestio je predsednika PSŽ-a Nasera El Kelaifija da želi da napusti Pariz na leto.

Već nekoliko godina unazad se priča Francuz ima želji da se preseli u Real Madrid. Bio je veoma blizu odlaska pre dve godine, pričalo se da je sve dogovereno, ali je 25-godišnji fudbaler ostao u domovini.

Kilijan Mbape
foto: EPA/Christophe Petit Tesson, Screenshot

Ipak, Mbape je odlučan u nameri da napusti "Svece", a u prilog mu ide i činjenica da mu ugovor ističe na leto i da od juna nema nikakvih obaveza prema klubu sa "Parka Prinčeva".

Budući da će odlsakom reprezentativca Francuske ostati upražnjeno mesto u ofanzivi čelnici pariskog kluba žele da nađu adekvatnu zamenu jednom od najbržih fudbalera današnjice. Po svemu sudeći izbor je pao na trenutnog igrača Napolija Viktora Osimena.

Međutim, njegov dolazak neće biti toliko jednostavan, jer je predsednik Napolija Aurelio de Laurentis poznat kao veoma tvrd pregovarač pa se procenjuje da je suma od 150 miliona evra dovoljna za slobodu Nigerijca.

Viktor Osimen
foto: Franco Romano / Alamy / Alamy / Profimedia

Ipak, u trci za Osimenov potpis su i naravno premijerligaški klubovi koji bi rado videli fudbalera Napolija u svojim redovima. Nigerijac je podno Vezuva došao 2020. godine iz Lila za 75 miliona evra, ta investicija se itekako isplatila italijanskom klubu, jer je prošle godine najviše zahvaljujući njemu "Skudeto" vraćen na jug Italije posle 30 godina i vremena Dijega Armanda Maradone.

Ove sezone afrički fudbaler nije toliko efikasan kao prošle kada je bio strelac 26 golova, a to se reflektovalo i na rezultate ekipe jer se nalaze tek na devetom mestu na tabeli što je za standarde tima poput Napolija ispod svih očekivanja.

Aurelio de Laurentis
foto: Vincenzo Izzo / Shutterstock Editorial / Profimedia

Loši rezulatati sami po sebi podgrevaju šansu da napusti klub, a kako se čuje iz izvora bliskih klubu Osimen je doneo odluku o tome gde će nastaviti svoju karijeru.

Jedan od najtraženijih centarforova današnjice se pre nekoliko dana vratio u svoj klub sa Kupa Afričkih Nacija gde je njegova Nigerija poražena u finalu od domaćina Obale Slonovače.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

00:56

Fudbal kao trenutno najvažnija stvar i žena kao savetnik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track