GALAKTIKOSI TREĆA GENERACIJA! REAL ĆE BITI KAO SVEMIRSKI BROD: Šta će to na leto da uradi Florentino Perez? Ko dolazi sa Mbapeom?
Foto: EPA

zemljotres

GALAKTIKOSI TREĆA GENERACIJA! REAL ĆE BITI KAO SVEMIRSKI BROD: Šta će to na leto da uradi Florentino Perez? Ko dolazi sa Mbapeom?

Fudbal -

Real Madrid bi sledeće sezone mogao da bude kao svemirski brod. Ono što sprema predsednik kluba Florentino Perez moglo bi da izazove zemljotres u fudbalskoj Evropi.

Kilijan Mbape
foto: Live Media/IPA / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Nije tajna da "kraljevski klub" od juna u svojim redovima želi da vidi Kilijana Mbapea. Prema pisanju španskih medija, koketiranje koje traje nekoliko godina prešlo je u zvanične pregovore, a francuski fudbaler je i zvanično obavestio ljude iz PSŽ da će na leto napustiti Pariz.

Odbacio je mogućnost da ode u Liverpul ili Mančester siti, jer mu se svideo projekat koji mu je predočio predsednik Reala Florentino Perez. U Madridu će Mbape dobiti 120 miliona evra na potpis, neto platu po sezoni od 25 miliona evra i brojne bonuse.

Erling Haland
foto: Michael Zemanek / Shutterstock Editorial / Profimedia

A, šta je to smislio vremešni Španac? To pokušavaju da otkriju novinari poznatog madridskog radija "Kadena Ser". Naime, oni tvrde da bi Real ovog leta mogao da pored Kilijana Mbapea potpiše i Erlinga Halanda! Menadžerska agencija Norvežanina već je počela pregovore sa Florentinom Perezom.

Agentica Rafela Pimijenta, koja je zanat pekla kod čuvenog Mina Rajole, ubacila je klauzulu u ugovor Halanda sa Mančester sitijem. Navodno, za sumu oko 200 miliona evra plavokosi napadač bi mogao da dobije slobodu i tako bez problema potpiše za "kraljevski klub". Ako ne uspeju ovog leta, onda će posao završiti 2025. godine.

Džud Belingem
foto: EPA/RODRIGO JIMENEZ

Florentino Perez naumio je da napravi treću generaciju čuvenih "Galaktikosa", pa bi tako pored Kilijana Mbapea i Erlinga Halanda u taj krug ušli i sadašnji fudbaleri Džud Belnigem, Vinisijus Žunior, David Alaba, Eduardo Kamavinga, Orelijen Šuameni... Planirana je kupovina Alfonsa Dejvisa iz Bajerna i još nekih fudbalera, pre svega u odbrani.

Zinedin Zidan
foto: Profimedia

Era prvih "Galaktikosa" bila je od 2000. do 2007, kada su igrali Luis Figo, Zinedin Zidan, Ronaldo, Dejvid Bekam, Raul, Iker Kasiljas i Roberto Karlos.

Kristijano Ronaldo
foto: Profimedia

Drugu generaciju "Galaktikosa" činili su Kristijano Ronaldo, Kaka, Karim Benzema, Ćabi Alonso, Anhel di Marija, Mesut Ozil, Sami Kedira i Luka Modrić i trajala je od 2009. do 2018. odlaskom Portugalca u Juventus.

Kurir sport

00:43

NESTVARNA ZVEZDA DEMOLIRALA FJORENTINU ZA POLUVREME: Marakana videla ATOMSKI FUDBAL crveno-belih, Delije u potpunom TRANSU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track