NEMAČKA SE UPLAŠILA SRBIJE, PAVLOVIĆ TRPI ŽESTOK PRITISAK! Tražio vreme za odluku, Nemci PREKO NOĆI okrenuli ploču
Foto: Frank Hoermann/SVEN SIMON / imago sportfotodienst / Profimedia

OSTAJEMO BEZ BISERA?

NEMAČKA SE UPLAŠILA SRBIJE, PAVLOVIĆ TRPI ŽESTOK PRITISAK! Tražio vreme za odluku, Nemci PREKO NOĆI okrenuli ploču

Fudbal -

Mladi fudbaler Bajerna, Aleksandar Pavlović, zamolio je ljude iz Fudbalskog saveza Srbije da sačekaju do završetka Evropskog prvenstva za njegovu odluku o reprezentaciji za koju želi da igra, međutim, čini se da naš konkurent, Nemačka, nema toliko strpljenja.

Kao da su shvatili ozbiljnost situacije i nameru selektora Srbije, Dragana Stojkovića, zajedno sa sportskim sektorom i direktorom, Stevanom Stojanovićem, da od Pavlovića naprave "orla".

Poučeni skorašnjim iskustvom, kada je Lazar Samardžić, nakon što je igrao za mlađe kategorije reprezentacije Nemačke, odabrao Srbiju i postao standardan član A tima, Nemci su odlučili da smanje rizik na minimum.

Prema pisanju tamošnjeg "Bild-a", iako nije delovalo da će do toga doći, Pavlović će dobiti poziv Nemačke već za okupljanje u martu.

Fudbalski savez Nemačke spreman je da uloži dodatne napore kako bi mladog vezistu Bajerna privukao odluci da izabere njihov nacionalni tim. Kako trenutno stoje stvari, Julijen Nagelsman će uputiti poziv Pavloviću i potom sačekati odgovor fudbalera.

Aleksandar Pavlović, Leon Gerecka, Leon Gorecka
foto: kolbert-press/Ulrich Gamel / imago sportfotodienst / Profimedia

Nemačka 23. marta protiv Francuske, a 26. protiv Holandije igra prijateljske utakmice, a o slučaju Pavlovića je govorio njegov saigrač iz Bajerna i reprezentativac Nemačke, Leon Gorecka.

- Ovo je odluka koju svako mora da donese za sebe, ali ako bih mogao da dam preporuku Aleksu, izabrao bih Nemačku da sam na njegovom mestu. Veliki sam fan Aleksa koji igra totalno slobodno u ovom trenutku. To je i za mene lično veoma dobro. Zabavno je videti ga kako uživa u svakoj sekundi na terenu - rekao je Gorecka.

Kurir sport/Bild

Bonus video:

00:28

Nole i Nejmar igraju fudbal na ulicama Monte Karla

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track