"PARTIZAN NE SLAVI JEDAN BOD U DERBIJU" Heroj crno-belih Jovanović ZAGRMEO, ali fotografije posle meča govore DRUGAČIJE! (FOTO)
Foto: Starsport

zanimljivo

"PARTIZAN NE SLAVI JEDAN BOD U DERBIJU" Heroj crno-belih Jovanović ZAGRMEO, ali fotografije posle meča govore DRUGAČIJE! (FOTO)

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana odigrali su nerešeno (2:2) u 172. večitom derbiju, a više razloga za radost imali su crno-beli koji su bili u podređenom položaju. Heroj je bio golman Partizana, Aleksandar Jovanović, koji je istakao kako on i saigrači nisu slavili bod, ali fotografije po završetku meča govore drugačije.

- Ne bih se složio da smo proslavili nerešen rezultat. Partizan ne slavi jedan bod na gostovanju u derbiju! Što se ostalih priča tiče, ne želim da se bavim time, držim se svog posla - istakao je Jovanović koji je bio i igrač kola u Superligi Srbije.

Ipak, kada pogledamo Igora Duljaja i njegove izabranike ispred južne tribine po završetku ove utakmice - jasno je da su svi u Partizanu bili presrećni zbog osvojenog boda!

1 / 3 Foto: Starsport

Crno-beli su uz dosta sreće i nestvarnog Jovanovića uspeli da ostanu neporaženi i zadrže prvo mesto na tabeli, te je osmeh na licu bio primetan kod većine. Zbog toga nam ostaje da se zapitamo - kako bi izgledalo da su proslavili bod...?

Jovanović je na 172. večitom derbiju još jednom pokazao da poseduje reprezentativni kvalitet, te da je jedan od najboljih golmana u Srbiji, a o samom meču rekao je sledeće:

- Najjači utisak je bila sjajna atmosfera na stadionu. Bilo je uživanje igrati, svaka čast navijačima oba tima. Podelio bih utakmicu na tri dela. Prvi deo je prvo poluvreme u kojem je Crvena zvezda bila bolja definitivno, ali mi smo iskoristili šansu na kraju poluvremena i izjednačili na 1:1. Međutim, jako dobro smo ušli u drugo poluvreme, poveli i do crvenog kartona je bila egal utakmica. Nakon toga, sa igračem manje bilo je jako teško igrati protiv raspoloženog protivnika. Istakao sam i posle utakmice, imali smo 2:1 i u tim trenucima smo išli na pobedu - istakao je on, pa dodao:

- Po značaju, ovo je bila jedna od najvažnijih utakmica u mojoj karijeri! Uporedio bih, možda jedino, sa utakmicom kada sam branio protiv Real Madrida. Moja druga utakmica u večitom derbiju, svetkovini srpskog fudbala, ali pohvalio bih još jednom moje igrače što smo uspeli da se odbranimo nakon što smo ostali sa igračem manje. Ali, ponavljam, išli smo na stadion "Rajko Mitić" da pobedimo!

Aleksandar Jovanović, Partizan, FK Partizan, Crvena zvezda, FK Crvena zvezda, Osman Bukari
foto: Starsport

Zatim se dotakao i svoje partije:

- Ne bih previše isticao sebe. Došli smo po sva tri boda, nismo odigrali prvo poluvreme kako treba, drugo jesmo ali, opet ponavljam, nije bilo lako posle crvenog kartona za Severinu. Jako dobra utakmica sa moje strane, pogotovo zbog pritiska koji takva utakmica stvara, ali volim da igram takve utakmice. Fokusirani smo, želimo da uđemo u plej-of sa prvog mesta na tabeli - dodao je Jovanović koji je imao poruku i za svog prijatelja Uroša Spajića koji je imao jednu neprimerenu izjavu po okončanju derbija:

- Urošu želim da poručim da mi je izuzetno drago što igra na vrhunskom nivou posle teške povrede. Smatram da je štoper reprezentativnog kalibra, želim mu sve najbolje i da ostanu drugi, naravno!

Na kraju razgovora za sajt kluba, Jovanović je pohvalio svog mladog saigrača Sameda Baždara, ali i navijače.

- Poželeo bih Baždaru puno sreće u reprezentaciji! Momak sjajno radi prethodnih meseci, biće mu to veliko iskustvo i siguran sam da će posle toga pružati još bolje partije u dresu Partizana. Želim da se zahvalim i navijačima Partizana! Veoma je lepo bilo videti ih u onolikom broju, posle dužeg vremena su svi zajedno. Svima nama u timu je bilo drago da vidimo onako ispunjen jug na derbiju - zaključio je Aleksandar Jovanović.

Kurir sport / Žarko Sokić

BONUS VIDEO:

00:25

Igor Duljaj: Niko ne voli i ne poštuje Partizan kao on

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track