NOVAKOVA LUDA TRKA ZA PRVO MESTO! U debaklu je ZARADIO POENE, mnogo toga zavisi od njega, a Alkarazu "VISI" drugo mesto!
Foto: CLIVE BRUNSKILL / Getty images / Profimedia

ATP

NOVAKOVA LUDA TRKA ZA PRVO MESTO! U debaklu je ZARADIO POENE, mnogo toga zavisi od njega, a Alkarazu "VISI" drugo mesto!

Tenis -

Poraz Novaka Đokovića u trećem kolu Indijan Velsa šokirao je svakog ljubitelja tenisa širom sveta.

Pet godina je srpski teniser čekao povratak u "pustinju", a onda je doživeo debakl. Od Đokovića je bio bolji Italijan Luka Nardi, a uprkos tome Srbin je osvojio nove bodove za ATP listu.

Kako ni prošle sezone nije igrao na ovom mastersu Đoković nije branio bodove, a zaradio ih je 50 koliko pripada svakome ko stigne do treće runde.

To znači da će narednog ponedeljka, kada započne 417. nedelju na prvom mestu, imati 9.725 bodova na rang listi.

Karlos Alkaraz
foto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Izvesno je da će Đoković postati najstariji teniser koji je bio na prvom mestu pošto će 8. aprila srušiti rekord Rodžera Federera, a takođe je sigurno da će i 15. aprila biti prvi na svetu.

Ostalo će od različitih faktora, a jedan su rezultati konkurenata.

Karlos Alkaraz ne može da se približi Đokoviću u Indijan Velsu pošto brani titulu i svih 1.000 bodova, dok u predstojećem mastersu u Majamiju brani polufinale i 360 bodova.

Janik Siner je u Indijan Velsu prošle sezone poražen na korak od finala, što znači da postoji prostor za napredak. U slučaju titule zaradio bi 640 bodova i mogao bi da prestigne Španca na drugom mestu ako Alkarazov ostvari loš rezultat.

Kada je reč o turniru u Majamiju, Siner je prošle sezone stigao do finala i brani 650 bodova.

Janik Siner
foto: Antoine Couvercelle / Panoramic / Profimedia

Dakle, Đokovićevi konkurenti imaju prostora da se približe posle dva vezana mastersa u SAD, ali od Novaka i njegove odluke će mnogo toga zavisiti.

Ni kada je krenuo u Ameriku srpski teniser nije bio siguran da li će zaigrati na oba turnira, a nakon poraza od Italijana je dobio pitanje o planovima za nastavak sezone, odnosno turnir na Floridi.

- Treba mi dan ili dva da shvatim šta želim da radim - poručio je Đoković.

Prošle sezone nije igrao u Majamiju, tako da je to nova prilika za bodove.

Kurir sport

Bonus video:

00:30

Australijan open, Novak Đoković, navijači, Melburn, tenis

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track