SRBIN TRESE MREŽE U HRVATSKOJ! Beograđanin debitovao na Maksimiru: Život mu obeležila VELIKA tragedija!
Foto: Emilija Jovanović / Espreso.co.rs

blista

SRBIN TRESE MREŽE U HRVATSKOJ! Beograđanin debitovao na Maksimiru: Život mu obeležila VELIKA tragedija!

Fudbal -

Uroš Mrdaković je novo ime na hrvatskoj fudbalskoj sceni. Mladi napadač Slavena Belupa prošle je nedelje upisao prve minute u prvenstvu Hravtske, u završnici utakmice s Dinamom u Maksimiru zamenio je Tomislava Štrkalja.

Ovaj 19-godišnji centarfor u Koprivnicu je stigao u januaru 2023. godine iz Čukaričkog te je nagovestio zanimljiv potencijal nastupajući za Slavenove juniore. Rođen je u Beogradu 11. septembra 2004. godine, a pre dolaska u Čukarički bio je član Radničkog iz Niša.

U aktualnoj sezoni igra odlično te je s 13 pogodaka vodeći strelac Prve fudbalske za juniore, a čelnu poziciju deli sa Zlatanom Koščevićem iz Dinama.

Prošle subote postigao je sva četiri pogotka u visokoj pobedi protiv Mladosti iz Ždralova (4:1), a dan kasnije trener Roj Ferenčina omogućio mu je i seniorski debi na Maksimiru.

Mrdaković igra na poziciji centralnog napadača, snažne građe, a visok je 189 cm. U juniorskim utakmicama pokazao je da je vrlo dobar realizator, no jasno je da su seniori puno viši nivo i da se tu tek treba dokazati.

- Drago mi je zbog njega što je prvi strelac juniorskog prvenstva. On je klasični centarfor, dobro se služi s obe noge, ima igru glavom i dobro se kreće. I, što je najvažnije za napadača, rođeni je strelac, ima osećaj za gol. Naravno, treba još puno raditi, tek je priključen seniorima. Duel igra i brzina su na puno višoj razini u HNL-u, tako da i njega čeka put prilagođavanja kojeg prolaze svi mladi fudbaleri. Inače je Uroš dobar i vredan dečko, voli raditi i učiti, i verujem da će postati dobar prvoligaški igrač i strijelac – rekao je Marijo Dodik, pomoćnik Roja Ferenčine koji je Mrdakovića ranije vodio u juniorskoj timu.

Sve to nije slučajno, jer Uroš ima fudbalske gene; njegov otac Miljan bio je olimpijski reprezentativac Srbije na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine. I on je bio centarfor, a u karijeri je prošao mnoge države te je igrao za čak 20 klubova.

Nažalost, Miljan Mrdaković je u maju 2020. godine počinio samoubistvo u dobi od 38 godina, a posljednju objavu na društvenim mrežama posvetio je sinu Urošu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track