STRAŠNI SINER OBORIO ĐOKOVIĆEV REKORD STAR 13 GODINA! Italijan igra MOĆNO, a niko nije bio ni blizu onoga što je uradio
Foto: AP Mark J Terrill

SVAKA ČAST

STRAŠNI SINER OBORIO ĐOKOVIĆEV REKORD STAR 13 GODINA! Italijan igra MOĆNO, a niko nije bio ni blizu onoga što je uradio

Tenis -

Treći teniser sveta, Janik Siner, nalazi se u strašnoj formi i sredinom trećeg meseca u 2024. godini uspeo je da obori rekord koji je držao Novak Đoković.

Siner je pobedom nad Jiržijem Lehečkom u dva seza stigao do polufinala mastersa u Indijan Velsu gde će igrati protiv Karlosa Alkaraza.

Još uvek je neporažen u ovoj sezoni, a sa 22 godine i 211 dana, postao je najmlađi teniser koji je otvorio sezonu sa 16 vezanih pobeda.

Prethodno je rekord držao Đoković koji je do takvog poduhvata stigao 2011. godine sa 23 godine i 299 dana.

Siner je poslednji put izgubio upravo od najboljeg tenisera sveta. Njih dvojica su se sastali u finalu Završnog mastersa u Torinu, a Đoković je slavio titulu nakon dva seta.

Novak Đoković
foto: CLIVE BRUNSKILL / Getty images / Profimedia

Šest dana kasnije opet su igrali, a u okviru susreta Srbije i Italije u Dejvis kupu Siner je pobedio posle tri seta. Italijan je sa tri trijumfa u singlu vodio Italiju do titule.

Pobedio je zatim na egzibiciji pred Australijan open Marka Polmansa i Kaspera Ruda, a onda je briljirao i u Melburnu. Sve do polufinala Australijan opena nije izgubio set, a onda je pobedio Đokovića u četiri seta, pre nego što je u finalu napravio veliki preokret.

Janik Siner
foto: George Walker/Icon Sportswire / Newscom / Profimedia

Danil Medvedev je imao dva seta prednosti, ali Italijan se na kraju radovao.

Osvojio je potom i turnir u Roterdamu, prepustivši petorici rivala samo jedan set, a do polufinala Indijan Velsa je stigao tako što je pobedio četiri meča rezultatom 2:0.

Kurir sport

Bonus video:

00:30

Australijan open, Novak Đoković, navijači, Melburn, tenis

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track