VIDEO VINISIJUSA KAKO PLAČE PRED KAMERAMA - NIJE MOGAO DA PREĆUTI! Brutalna prozivka legendarnog golmana: Fudbal je za muškarce!
Foto: Oscar Barroso / AFP / Profimedia

HLEBA I IGARA

VIDEO VINISIJUSA KAKO PLAČE PRED KAMERAMA - NIJE MOGAO DA PREĆUTI! Brutalna prozivka legendarnog golmana: Fudbal je za muškarce!

Fudbal -

Reprezentativac Brazila Vinisijus Žunior našao se u centru pažnje, pošto je zaplakao na konferenciji za medije pred prijateljski meč sa Španijom u Madridu.

Vinisijus je dobio pitanje o rasizmu u fudbalu i ta tema ga je izuzetno potresla, jer je u poslednje vreme često bio na meti rasističkih uvreda.

"Žao mi je... Smao sam želeo i samo želim da igram fudbal, da učinim sve za svoj klub i svoju porodicu, da ne vidim tamnopute ljude kako pate", rekao je Brazilac i zaplakao.

Nakon konferencije španski mediji otkrili su da je njegova emotivna reakcija bila isplanirana i da je navodno to uradio po scenariju, jer je "Netfliks" snimao konferenciju za potrebe dokumentarca koji se bavi rasizmom u sportu.

Ova vest izazvala je burne reakcije na mrežama, a oglasio se i legendarni golman Paragvaja Hoze Luis Čilavert i osuo paljbu po brazilskom fudbaleru.

"Hleba i igara... On je prvi koji napada i vređa rivale. Nemoj biti p****. Fudbal je za muškarce", poručio je Vinisijusu slavni golman.

Kurir sport/J.M.

00:00

Vinisijus Žunior promašaj

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track