"REKLI SU DA ĆE MI SIN ŽIVETI SEDAM GODINA, PA PROĐE OSMA, DEVETA... UMRO JE SA 14" Bolna ispovest Mijatovića rasplakala voditelja
Foto: Printscreen

TUGA

"REKLI SU DA ĆE MI SIN ŽIVETI SEDAM GODINA, PA PROĐE OSMA, DEVETA... UMRO JE SA 14" Bolna ispovest Mijatovića rasplakala voditelja

Fudbal -

Predrag Mijatović je rasplakao voditelja dok je pričao o najtežem životnom periodu, odnosno o svom pokojnom sinu.

Legendarni jugoslovenski fudbaler gostovoao je u emisiji "Šta sam tebi i ko sam tebi" na televiziji K1 gde je otkrio da mu nekad i članovi najbliže porodice zameraju što meša ekavicu i ijekavicu, smejao se i dok je pričao o tome zašto ga nervira pesma "Makarena", dok je nakon svega rasplakao voditelja Ivana Stankovića.

Razlog je priča o Andreju Mijatoviću, pokojnom sinu Predraga Mijatovića i Elene Karić, koji je preminuo u 14. godini. Rođen je sa cerebralnom paralizom, oboleo je i od hiidrocefalitisa, a nažalost borba za njegov život završila se 2009.

Sada, Mijatović o toj temi može da govori bez zadrške, a dok je pričao o tome kako je mali Andrej oblikovao njegov život u trenutku najveće fudbalske slave, rasplakao je i voditelja.

"Znao sam da je sin loše i da ću živeti duže od njega", rekao je Mijatović o teškoj dijagnozi koju su doktori saopštili:

"Pričaš sa doktorima, pa ga vodiš ovamo, onamo, pa shvatiš da su te prognoze koje su mi doktori davali za njega pogrešne. Rekli su da će živeti sedam godina, pa prođe sedma, osma, deveta... Umro je sa 14. Shvatio sam da je fenomen jer je živeo duplo duže od svih prognoza. Fenomen je, idol. Pripremaš se ceo život, ali je teško. Ideš nekom putanjom i ja sam taj koji ide i ne obraća pažnju na komentare. I ne zaustavljam se. Pitaju me, zašto, to je okrutno? A ja se vodim time da je to filozofija da mogu da prođem tim putem i vratim se, a iako je nekad surovo - tako vaspitavam i svoju decu", naglasio je Mijatović.

Predrag Mijatović
foto: Starsport

"Bilo bi mnogo lakše da tako nije bilo iz ugla roditelja. Ali životno, koliko god da je to tragedija, to je nešto neverovatno. Ima još jedna neverovatna stvar, sad mogu da pričam o tome normalno. Ja sam tih godina bio jako popularna ličnost. Svaki put kad sam pomislio, a to pomisle mladi ljudi kad dožive uspeh, da sam dasa i čudo, sin je dobijao krize. To je neverovatno. Sećam se, prolazi mi kroz glavu... Iz Madrida moram hitno u Valensiju, u Madridu mu klima nije odgovarala, pa vozim 370 kilometara i stignem tamo i pita me doktor Rafa kakvo je vreme bilo usput. Ja se zapitam i kažem ne znam. To su tri sata vožnje, a ja nemam pojma. Kad vidiš te druge roditelje u čekaonici i njihovu muku, shvatiš da si ti jedna nula. Imaš samo jednu olakšavajuću okolnost da imaš finansijsku korist i da imaš privilegije jer doktori prate fudbal pa ti objasne sve što pitaš. To oni ne mogu. Sve ostalo je isto...", pričao je čuveni fudbaler.

Prema njegovom mišljenju, sin Andrej je bio anđeo koji ga je posebno oblikovao kao čoveka:

"To me stvarno dobro spustilo na zemlju i definitivno mislim da je bio misija da ja budem normalan tip. U tim rizicima, kad sam bio na granici da me ponese, bio je misija od Boga da me dovede u normalu. Kad je sve krenulo mirnim putem, onda je on... To je moja priča i mislim da sam u pravu. To je anđeo koji je uvek prisutan i pazi na sve", zaključio je Mijatović i rasplakao voditelja.

Kurir sport/Mondo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track