JOVAN CIGA SEKULIĆ ISPRAĆEN NA VEČNI POČINAK! Na sahrani čuvenog novinara okupio se veliki broj legendarnih sportista!
Foto: Nemanja Nikolić

poslednji pozdrav

JOVAN CIGA SEKULIĆ ISPRAĆEN NA VEČNI POČINAK! Na sahrani čuvenog novinara okupio se veliki broj legendarnih sportista!

Fudbal -

Legendarni sportski novinar Jovan Ciga Sekulić preminuo je prošlog petka u 71. godini života, a na njegovoj sahrani ovog utorka okupio se veliki broj bivših sportista.

Jedan pored drugog bili su Dragan Džajić i Nenad Bjeković, a tu su bili i Vladimir Petrović Pižon, Boško Đurovski, Zoran Bata Mirković, Ljubiša Tumbaković...

1 / 12 Foto: Nemanja Nikolić

Sve ovo potvrđuje koliki je trag iza sebe ostavio Jovan Sekulić koji je bio jedan od najpoznatijih srpskih sportskih novinara.

Rođen je 18. avgusta 1953. godine u Beogradu, a novinarstvom je počeo da se bavi 1974. godine.

U profesionalne vode ušao je 1. januara 1977. godine, a njegov fokus je bio na fudbalu. Takođe treba navesti da je radio i kao tehnički direktor u mnogim beogradskim fudbalskim klubovima.

Sekulić je tokom bogate karijere radio je u dnevnom listu Sport, Blic, Glas janovsti, a bio je i glavni urednik mesečne revije Fudbal od 1996. do 1999. godine.

Poslednjih 20 godina svoje karijere radio je u Večernjim novostima, gde je bio urednik sportske rubrike skoro čitavu deceniju, a obavljao je i poslove pomoćnika glavnog urednika Večernjih novosti. Njegova ćerka Marina takođe je u novinarskim vodama i trenutno radi na televiziji Arena Sport.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

08:43

SRBIN FUDBALSKA LEGENDA MEKSIKA! Kod nas je NEPOZNAT, a njegov potez ušao je u anale PARTIZANA! Ovo ime odjekivalo je širom sveta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track