BOMBA! HAJDUK IZ SPLITA DOVODI TRENERA IZ SRBIJE! NEVEROVATNA VEST IZ HRVATSKE: Žele čoveka koji je pravi hit naše Superlige!
Foto: Zvonimir Barisin / Pixel Media / Profimedia

dalmacija

BOMBA! HAJDUK IZ SPLITA DOVODI TRENERA IZ SRBIJE! NEVEROVATNA VEST IZ HRVATSKE: Žele čoveka koji je pravi hit naše Superlige!

Fudbal -

Hajduk iz Splita želi da za sledeću sezonu kao trenera angažuje šefa struke iz Srbije.

Hajduk Split, Torcida, Torcida Split
foto: Zvonimir Barisin / Pixel Media / Profimedia

Neverovatna vest dolazi iz Hrvatske, tačnije Dalmacije. Hajduk iz Splita je u krizi rezultata, praktično su izgubili borbu za titulu od Rijeke i zagrebačkog Dinama, nakon što su veći deo sezone bili lideri fudbalskog prvenstva.

Trener Mislav Karoglan iz tih razloga napustio je klupu Hajduka iz Splita, a pored njega sa stadiona na "Poljudu" otišao je predsednik Lukša Jakobušić. Novi trener Jure Ivanković ima zadatak da provede sezonu kraju.

Uprava kluba uveliko je krenula u potragu za novim trenerom. Razmatra se veliki broj imena, što stručnjaka iz Hrvatske, što onih iz regiona i inostranstva. Čelnicima Hajduka ponuđen je Feđa Dudić, trener Radničkog 1923 iz Kragujevca, kluba koji je postao hit u prvenstvu Srbije.

Feđa Dudić, Slavko Perović
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Feđa Dudić bio je pun pogodak sportskog direktora Kragujevčana Slavka Perovića. Za kratko vreme stručnjak iz Sarajeva sklopio je kockice u Radničkom 1923 i stvorio kompaktnu i moćnu ekipu. Regularni deo sezone klub iz Kragujevca završio je na petom mestu, sa izraženim ambicijama da se u plej-ofu domogne mesta koje vodi u Evropu.

Tu se ne završavaju ambicije Radničkog 1923. Klub želi do prvog trofeja u svojoj dugoj istoriji, a plan je da se osvoji Kup Srbije. Kragujevčani u polufinalu dočekuju Vojvodinu na svom stadionu "Čika Dača", a ako prođu, u finalu bi igrali protiv boljeg iz meča Crvena zvezda - Partizan.

Feđa Dudić
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Veliko je pitanje kako će uprava kluba u Kragujevcu reagovati, ako na kraju sezone, bez obzira kako ona bude bila završena, Feđa Dudić odluči da napusti srce Srbije, Šumadiju. Navodno, pored Hajduka postoje i ponude iz Saudijske Arabije...

Kurir sport/Sportske

00:14

Delije i Grobari navijaju zajedno: Kosovo - Srbija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track