RADIO NA GRAĐEVINI, PA POSTAO REPREZENTATIVAC HRVATSKE: Nekad je nosio ŠUT da zaradi, a sada će igrati na Evropskom prvenstvu!
Foto: Printscreen

neverovatna priča

RADIO NA GRAĐEVINI, PA POSTAO REPREZENTATIVAC HRVATSKE: Nekad je nosio ŠUT da zaradi, a sada će igrati na Evropskom prvenstvu!

Fudbal -

Prošao put od fizičkog radnika do reprezentativca Hrvatske...

Marko Pašalić, fudbaler Rijeke, našao se na spisku reprezentacije Hrvatske za Evropsko prvenstvo.

Ovaj krilni napadač ima neverovatnu životnu priču. Naime, dok je gradio svoju fudbalsku karijeru radio je na građevini kako bi zaradio za život.

"Počeo sam 2017. godine... Tata me je upisao na fakultet posle srednje škole, ali nisam ga završio zbog fudbala. Reakao mi je da moram na bauštelu ako neću u školu. Svako jutro smo se nalazili u osam sati brat, ja i dvojica radnika", otkrio je Pašalić.

Marko Pašalić
foto: Printscreen

"Najgore mi je bilo da vozim šut, a napolju 35 stepeni. Nakon šest - sedam meseci počeo sam da krečim. Na kraju je najbitnije da imamo hleba u kući. Kad nisam radio kako treba, dobio sam po nosu. Nikada nisam raskrstio sa bauštelom. Da sam sada u Nemačkoj i da bratu treba pomoć, pomogao bih mu", dodao je Pašalić.

Inače, Marko je rođen i odrastao u nemačkom Karlsrueu i prve fudbalske korake napravio je u tamošnjim klubovima. Bio je član Hofenhajma, Karlsruea i Štutgarta, a bio je član i Borusije iz Dortmunda. Prošle godine otišao je u Rijeku i tamo nastavio svoju profesionalnu karijeru.

Kurir sport/J.M/Index

00:10

Gol Čukaričkog iz kornera

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track